VIDEO Natalie Portman debutează ca regizoare cu un film bazat pe memoriile scriitorului Amos Oz
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-natalie-portman-debuteaza-ca-regizoare-cu-un-film-bazat-pe-memoriile-scriitorului-amos-oz/

Actriţa americană Natalie Portman va debuta în calitate de regizoare cu un lungmetraj care va avea la bază volumul de memorii ,,A Tale of Love and Darkness” al romancierului Amos Oz, a anunţat miercuri scriitorul isralian.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Actriţa americană Natalie Portman va debuta în calitate de regizoare cu un lungmetraj care va avea la bază volumul de memorii „A Tale of Love and Darkness” al romancierului Amos Oz, a anunţat miercuri scriitorul israelian.

Actriţa americană de origine iudaică, recompensată cu premiul Oscar în 2011 pentru rolul din drama „Black Swan”, va juca în noul proiect cinematografic, în care va interpreta rolul mamei scriitorului Amos Oz, care s-a sinucis atunci când acesta avea 12 ani.

Volumul „A Tale of Love and Darkness” relatează copilăria petrecută de Amos Oz în Jerusalimul devastat de război din anii 1940 şi 1950, decesul mamei sale, călătoria sa printr-un kibuţ şi schimbarea politicii Israelului, după înfiinţarea statului israelian.

Natalie Portman a citit „A Tale of Love and Darkness” şi mi-a cerut să îi vând drepturile pentru o adaptare cinematografică în urmă cu cinci-şase ani. Am acceptat, datorită stimei deosebite pe care o am pentru cariera ei. Este o actriţă excelentă.

Amos Oz,
scriitor

Amos Oz a precizat că a contribuit şi la scrierea scenariului pentru acest film, iar Natalie Portman va sosi în Israel în luna septembrie pentru a pregăti noua peliculă. Filmările vor debuta în luna septembrie.

De la film la regie

Natalie Portman, în vârstă de 32 de ani, s-a născut la Ierusalim, iar bunicii ei pe linie parternă au fost evrei care s-au mutat în Israel venind din Polonia şi România. Actriţa, care a crescut însă în Statele Unite, a dezvăluit faptul că străbunica ei româncă a fost spion pentru serviciile secrete britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, notează Mediafax.

Natalie Portman urmează să fie văzută în curând pe marile ecrane într-un alt film semnat de Terrence Malick, „Knight Of Cups”, şi în continuarea unui film cu super-eroi, intitulat „Thor: The Dark World”.

Natalie Portman a jucat în 2009 în thrillerul psihologic „Lebăda neagră/ Black Swan”, în care actriţa a interpretat rolul unei balerine cu tendinţe de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensată cu premiul Oscar, dar şi cu un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din filmul „Léon”, al lui Luc Besson, şi a continuat cu partituri în filme precum „Visând la Beverly Hills”, „Ispita/ Closer”, „Fantomele lui Goya” şi „V de la Vendetta”.

Portman a jucat anul trecut în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile „Măria Ta/ Your Highness” şi „Fără obligaţii/ No Strings Attached”, filmul de acţiune „Thor” şi drama „Hesher”.

Foto credit: Cinemagia

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.