VIDEO O statuie uriaşă a lui Colin Firth în rolul Mr. Darcy, instalată într-un lac din Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-o-statuie-uriasa-a-lui-colin-firth-in-rolul-mr-darcy-instalata-intr-un-lac-din-londra/

O statuie uriaşă a actorului Colin Firth în rolul personajului Mr. Darcy din adaptarea TV a romanului „Mândrie şi prejudecată“ a fost instalată, luni, în lacul Serpentine din Hyde Park, din Londra.

Un articol de Andrada Văsii|9 iulie 2013

O statuie uriaşă a actorului Colin Firth în rolul personajului Mr. Darcy din adaptarea TV a romanului „Mândrie şi prejudecată“ a fost instalată, luni, în lacul Serpentine din Hyde Park, din Londra.

Statuia, cu o înălţime de 3,7 metri, îl prezintă pe Mr. Darcy care iese din apă, o scenă care aminteşte de adaptarea pentru televiziune din 1995 a romanului lui Jane Austen şi care l-a transformat pe Colin Firth într-un sex simbol. De altfel, scena în care Mr. Darcy iese din apă a fost votată în mai multe rânduri drept „unul dintre cele mai memorabile momente din televiziune”.

Unul dintre sculptorii care au lucrat la realizarea statuii, Toby Crowther, a declarat că punctul de plecare a fost scena din adaptarea TV a romanului, dar şi spiritul personajului descris în cartea „Mândrie şi prejudecată”.

Statuia, care îl prezintă pe Mr. Darcy de la brâu în sus, este plasată în mijlocul lacului din Hyde Park şi promovează un nou post TV britanic – Drama. Respectiva statuie va fi mutată în mai multe lacuri, cu scop de promovare, şi va rămâne în cele din urmă în Lyme Park, în nord-vestul Angliei.

Roluri diverse

Colin Firth este actor de film, teatru şi televiziune, devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului „Mândrie şi prejudecată”. Colin Firth şi-a câştigat reputaţia unui star internaţional după ce a jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de casă, precum seria „Jurnalul lui Bridget Jones”, musicalul „Mamma Mia!”, „Fata cu cercel de perlă” şi „Pur şi simplu dragoste/ Love Actually”, scrie Mediafax.

După ce a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în 2011, pentru rolul din „Discursul regelui”, Colin Firth a mai jucat în „Gambit”, alături de Cameron Diaz, dar şi în drama „Tinker, Tailor, Soldier, Spy”, despre Războiul Rece, alături de actorii Gary Oldman, Tom Hardy şi Benedict Cumberbatch.

Foto credit: globo.com

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.