VIDEO „Pădurea spânzuraţilor“ şi „Poziţia copilului“, proiectate la Festivalul de Film de la Karlovy Vary
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-padurea-spanzuratilor-si-pozitia-copilului-proiectate-la-festivalul-de-film-de-la-karlovy-vary/

Producţiile „Pădurea spânzuraţilor“, în regia lui Liviu Ciulei, şi „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Karlovy Vary.

Un articol de Andrada Văsii|17 iunie 2013

Producţiile „Pădurea spânzuraţilor“, în regia lui Liviu Ciulei, şi „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, vor fi proiectate, în secţiunile Out of the Past, respectiv Horizons, la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, care se desfăşoară între 28 iunie şi 6 iulie, informează ICR.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism  şi umor despre traumele sufocării copiilor din dragoste şi despre amprentele pe care părinţii le lasă în personalitatea acestora. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer. „Poziția copilului” a avut un număr record de spectatori în cinematografele din țară, în primul weekend de lansare de 19.729 de spectatori.

Acestea nu sunt singurele producţii româneşti ce vor rula la evenimentul din republica Cehă, notează Mediafax.

„La limita de jos a cerului“, o coproducţie România-Moldova, rulează în premieră mondială la Festivalul de la Karlovy Vary, în secţiunea East of the West. Filmul spune povestea unui adolescent, Viorel, care locuieşte alături de mama sa într-un oraş din Moldova. Nu are nici mari ambiţii, nici speranţe de la viaţă şi câştigă toţi banii pe care îi are din activităţi ilegale.

Scenariul filmului este semnat de Corneliu Porumboiu şi Igor Cobileanski.

Filmului lui Cobileanski i se alătură, în selecţia Festivalului de la Karlovy Vary, scurtmetrajul documentar „După fel şi chip“, care prezintă comunitatea bătrânilor dintr-un sat care are o singură pasiune: aceea de a-şi face fotografii pentru propriile pietre funerare.

În deschiderea Festivalului de la Karlovy Vary va rula filmul „Mood Indigo“, o adaptare a romanului lui Boris Vian „Spuma zilelor“, semnată de Michel Gondry.

Foto credit: Cos Aelenei

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.