VIDEO Partea a doua a seriei „Wild Carpathia“ va fi difuzată pe 22 iulie, la ICR Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-partea-a-doua-a-seriei-wild-carpathia-va-fi-difuzata-pe-22-iulie-la-icr-londra/

Partea a doua a seriei „Wild Carpathia”, „From the Mountains to the Sea”, o coproducţie a televiziunii internaţionale Travel Channel, va fi proiectată, pe 22 iulie, la Institutul Cultural Român din Londra.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Partea a doua a seriei „Wild Carpathia”, „From the Mountains to the Sea“, o coproducţie a televiziunii internaţionale Travel Channel, va fi proiectată, pe 22 iulie, la Institutul Cultural Român din Londra.

Partea a doua a seriei „Wild Carpathia” este produsă de Almond Films, va fi difuzată la începutul lui septembrie şi este rezultatul unui acord între Travel Channel şi Autoritatea Naţională de Turism, care include realizarea a două episoade ale documentarului „Wild Carpathia” alături de 24 de materiale video despre diferite aspecte ale turismului românesc.

Opt spoturi

Astfel, vor fi realizate 8 spoturi, cu o durată de câte trei minute, şi 16 spoturi de câte un minut. Prima parte a documentarului „Wild Carpathia” a fost difuzată în 120 de ţări şi în 12 limbi străine pe Travel Channel şi se bucură în continuare de succes, cu 200.000 de accesări pe YouTube şi articole dedicate în media din România şi din Marea Britanie.

După difuzarea primului episod „Wild Carpathia”, în 2011, Travel Channel a colaborat cu Almond Productions pentru realizarea altor două documentare de câte 47 de minute (părţile II şi III), alături de cele 24 de filmuleţe promoţionale.

O imagine a României

„Wild Carpathia” prezintă, în viziunea unui grup de britanici, frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei şi florei din zonă.

Primul episod „Wild Carpathia”, cu o durată de o oră, a prezentat munţii spectaculoşi (Carpaţii Occidentali – Munţii Apuseni) şi pădurile seculare ale Transilvaniei. Casă a lupilor, a urşilor şi a râsului – animal pe cale de dispariţie -, ţinutul este puţin cunoscut de restul lumii, această porţiune din Carpaţi fiind ultima regiune sălbatică nedistrusă din Europa, notează Mediafax.

Info:

Evenimentul este organizat de Ambasada României şi de Institutul Cultural Român de la Londra, cu sprijinul European Nature Trust şi se află sub patronajul ambasadorului României la Londra, Ion Jinga.

Foto credit : captură video „Wild Carpathia Trailer featuring HRH The Prince of Wales”

23
/04
/16

Lansat pe platforma gratuită Cinepub, making-of-ul de 90 de minute la „Moartea domnului Lăzărescu” (2005) este important în primul rând pentru că dezvăluie ceva esenţial din felul de a lucra al lui Cristi Puiu, în special cu actorii şi cu operatorul, şi din concepţia sa despre cinema.

21
/04
/16

CRONICĂ DE FILM Ajuns discret şi în repertoriul cinematografelor de la noi, „Janis: Little Girl Blue” (2015), al cineastei americane Amy Berg, investighează viaţa legendarei Janis Joplin. A apărut în același an cu „Amy”, documentarul biografic mai premiat al britanicului Asif Kapadia despre Amy Winehouse.

19
/04
/16

În urmă cu aproape 90 de ani, într-o zi de 19 aprilie (1927), din cauza „obscenității” spectacolului intitulat „Sex”, Mae West, viitorul sex-simbol al Hollywood -ului, este condamnată la 10 zile de închisoare „pentru coruperea morală a tinerilor”… Zece ani mai târziu, Paramount Pictures îi va oferi un contract, succesul înregistrat de actriţă salvând astfel compania de la faliment.

18
/04
/16

“Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, a câștigat Marele Premiu, Prix Sauvage, la cea de-a XI-a ediție a Festivalului „L’Europe autour de l’Europe” de la Paris. În cadrul galei a mai fost acordată o Mențiune Specială pentru Alina Grigore, actrița care joacă rolul principal în acest film.

15
/04
/16

Cristian Mungiu, cu „Bacaulareat”, şi Cristi Puiu, cu „Sieranevada”, concurează în acest an pentru Palme d’Or. Este pentru prima dată când două filme româneşti sunt incluse în competiţia de la Cannes. O competiţie în care obişnuitele nume mari stau alături de descoperiri mai recente.

15
/04
/16

„Sunt mereu atras de proiecte care au mai multe nivele, iar această poveste este exact aşa”, spune Kevin Costner despre ,,Criminal”, filmul care rulează de astăzi în cinematografele din România şi în care mai joacă Ryan Reynolds, Gary Oldman, Tommy Lee Jones şi Gal Gadot.

15
/04
/16

Astăzi se împlinesc 567 de ani de la naşterea geniului Renașterii, Leonardo da Vinci. Coincidenţa face ca cercetătorii italieni să anunţe, ieri, descoperirea descendenților în viață ai lui Da Vinci, în ciuda faptului că încă nu se cunoaște unde se află corpul său și, prin urmare nu a exitat posibilitatea efectuării unui test ADN. Printre descendenţii lui Leonardo s-ar afla, spun cercetătorii, şi un nume greu din lumea filmului, regizorul și producătorul Franco Zeffirelli...

14
/04
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub în ziua în care Festivalul de la Cannes a anunțat includerea noilor filme ale lui Cristi Puiu și Cristian Mungiu în Competiția 2016, „Moartea domnului Lăzărescu” rămâne probabil cel mai important reper de până acum al Noului Cinema Românesc.

14
/04
/16

Trei filme româneşti au fost selectate în competiţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes: “Bacalaureat” de Cristian Mungiu şi “Sierra Nevada” de Cristi Puiu, în competiţia oficială şi “Câini” de Bogdan Mirică, în secţiunea Un Certain Regard.

13
/04
/16

După lungmetrajele „Italiencele” și „Nuntă în Basarabia”, regizorul Nap Toader se întoarce pe marile ecrane din România cu filmul „03.ByPass”. Pelicula, produsă și distribuită de Clandestino Production, va avea premiera în cinematografe pe 6 mai.

09
/04
/16

Editura Polirom invită iubitorii de carte şi de film, duminică, 10 aprilie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu celebrul actor Ion Dichiseanu, prilejuită de lansarea volumului Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel, intrat de curând în portofoliul editurii, și în format digital.