Scurtmetrajul “Cei vii au nevoie de lumină, cei morți, de muzică” a câștigat Trofeul NexT
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetrajul-cei-vii-au-nevoie-de-lumina-cei-morti-de-muzica-a-castigat-trofeul-next/

Scurtmetrajul vietnamez “Cei vii au nevoie de lumină, cei morţi, de muzică”, semnat The Propeller Group, a câştigat trofeul celei de a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT, în valoare totală de 4.000 de euro, în cadrul Galei de premiere desfăşurate la cinema Muzeul Țăranului.

Un articol de Petre Ivan|12 Aprilie 2016

“Ritmul filmului este dat de schimbările de culoare și de fluiditatea sunetului. Menține o senzație continuă de transpoziție suprarealistă într-un prezent necunoscut și totuși existent. Este viu, liric, poetic și profund”, și-au motivat membrii juriului decizia.

Premiul “Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie a fost câștigat de Zack Russell, cu filmul “Se apleacă să cucerească”,

La categoria cel mai bun sound design, premiul “Andrei Toncu” a fost acordat filmului “Figura” de Kataryzna Gondek.

Juriul internațional a acordat și două mențiuni speciale. Prima “Manoman”, de Simon Cartwright şi “Dispozitiv 0068” de Radu Bărbulescu. Filmul lui Bărbulescu a câștigat și premiul publicului pentru film românesc, în valoare de 500 de euro.next

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de euro, a revenit peliculei “Prăjitorul de pâine” de Cristian Pop.

Filmul “Vacanță la țară”, în regia lui Andrei Tănase, a primit premiul Luno, în valoare de 2.000 de euro.

Premiul publicului pentru film străin, cu o valoare de 500 de euro, a fost acordat filmului “Tinerețea monștrilor îndrăgostiți”, de Yann Delattre.

Câștigătorul concursului The Pitch a fost proiectul “Private party”, de Octav Chelaru. Câștigătorului i-a fost înmânat un cec de 5.000 de euro, pentru realizarea ideii sale de scurtmetraj.

În cadrul galei au mai fost acordate premiul Abis, care constă în servicii de postproducție, cu valoare de 1.000 de euro, acordat proiectului “Exit” de Bogdan Benea, și premiul Villa Kult, pentru rezidență la Berlin, acordat lui Octav Chelaru.

Foto: NexT – facebook

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

Page 1 of 23112345...102030...Last »