VIDEO Patru opere celebre, coruri, duete şi arii de Verdi şi Wagner, la Festivalul Opera Nights
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-patru-opere-celebre-coruri-duete-si-arii-de-verdi-si-wagner-la-festivalul-opera-nights/

Patru opere celebre, coruri, duete şi arii de Giuseppe Verdi şi Richard Wagner vor fi interpretate la Festivalul Opera Nights, care va începe miercuri seară şi se va desfăşura la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Un articol de Andrada Văsii|10 iulie 2013

Patru opere celebre, coruri, duete şi arii de Giuseppe Verdi şi Richard Wagner vor fi interpretate la Festivalul Opera Nights, care va începe miercuri seară şi se va desfăşura la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi în curtea Lapidariului de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.

De miercuri seară şi până luni, Castelul Corvinilor din Hunedoara şi curtea Lapidariului de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva vor găzdui cel mai mare festival de muzică clasică în aer liber din Transilvania, Opera Nights, transmite corespondentul Mediafax.

Seară de coruri, duete şi arii

Manifestarea va cuprinde spectacole cu patru opere celebre – „Elixirul dragostei” şi „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, „Trubadurul” de Giuseppe Verdi, „My Fair Lady” de Frederick Loewe -, o seară specială de coruri, duete şi arii semnate de Verdi şi Wagner şi un bal al operei, care va avea loc luni, la finalul festivalului.

Artişti din toată lumea

Astfel, orchestra, corul şi soliştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, precum şi alţi artişti români, dar şi din Japonia, Spania, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova vor interpreta coruri, duete şi arii în cadrul Galei Verdi-Wagner, „Trubadurul” (Giuseppe Verdi), „Don Pasquale” şi „Elixirul dragostei” (Gaetano Donizetti) şi „My Fair Lady” (Frederik Loewe).

Festivalul Opera Nights se află la a treia ediţie şi este organizat de Asociaţia Culturală DevART din Deva, Consiliul Judeţean Hunedoara, primăriile Deva şi Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Muzeul Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Info:

Biletele pentru festival sunt puse în vânzare la casieriile Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara, Teatrului de Artă din Deva şi Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Un bilet pentru o seară costă 50 de lei/persoană, iar un abonament – 200 de lei.

Foto credit: Adrian Mergiani, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” (Facebook)

 

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.