VIDEO Peste 50 de artişti la Festivalul de Jazz de la Gărâna care începe astăzi
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-peste-50-de-artisti-la-festivalul-de-jazz-de-la-garana-care-incepe-astazi/

Peste 50 de artişti vor concerta pe scena celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului de Jazz de la Gărâna, care va începe joi, în Poiana Lupului din judeţul Caraş-Severin.

Un articol de Andrada Văsii|11 iulie 2013

Peste 50 de artişti vor concerta pe scena celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului de Jazz de la Gărâna, care va începe joi, în Poiana Lupului din judeţul Caraş-Severin. Bugetul evenimentului este de 180.000 de euro, bani fiind proveniţi din sponsorizări.

Directorul Festivalului de Jazz de la Gărâna, Marius Giura a declarat că la ediţia a XVII-a a acestui eveniment vor urca pe scenă peste 50 de artişti, bugetul festivalului fiind de 180.000 de euro, bani proveniţi din sponsorizări.

Cu tot ce înseamnă festival cheltuim 180.000 de euro. Noutăţile sunt, ca de fiecare dată, artiştii. Este pentru prima dată când într-o zi avem cinci grupuri pe scenă în loc de patru, câte erau în ediţiile anterioare. Sunt peste 50 de artişti care cântă anul acesta la Gărâna, aproximativ 55 la sută sunt români, dacă ţinem cont şi de românii plecaţi în străinătate. Mai avem şi acţiuni colaterale, expoziţie foto, lansare de carte.

Marius Giura,
organizator festival

Patru trupe în deschidere

Conform programului, astăzi, în prima zi a festivalului, vor concerta Ansamblul de percutie „Prezent” (România), Bill Frisell-Big Sur Sextet (SUA), Charles Lloid-Sangam (SUA, India) şi Peter Sarosi-Azara (România, Cuba).

Vineri vor urca pe scenă Irina Popoa & The Sinners (România), Arild Andresen Trio (Norvegia, Marea Britanie), Luiza Zan Project (România, SUA, Ungaria) şi John Surman-Vahalla (Marea Britanie, Norvegia).

Nume mari din afara țării

În programul festivalului de sâmbătă se regăsesc Peter Wertheimer Quartet (Israel), Pavel Kaczmarczyc Audiofeeling Band (Polonia), Dainius Pulauskas Band (Lituania), In the Country (Norvegia) (foto sus) şi Bugge Wesseltoft-Piano Solo (Norvegia).

În ultima seară a festivalului, duminică, vor concerta Jazzybit (România), Nicolas Simion Trio-Crazy World feat. Eugen Gondi & Sorin Romanescu (Germania, Olanda, România), Bugee Eesseltoft& Joe& Ilhan Ersahin – „The Electric Trio” şi Magnus Ostrom (Suedia).

Info:

Biletele costă 70 de lei pentru o zi, iar un abonament pe trei zile este 200 de lei, în timp ce un abonament general, pe patru zile, costă 250 de lei.

Foto credit: Festivalul de Jazz de la Gărâna (Facebook)

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.