VIDEO „Rocker“, de Marian Crişan, va fi proiectat sâmbătă, la East End Film Festival de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-rocker-de-marian-crisan-va-fi-proiectat-sambata-la-east-end-film-festival-de-la-londra/

Peliculele „Rocker”, de Marian Crişan, şi „Trois Exercises”, de Cristi Puiu, vor fi proiectate sâmbătă, respectiv luni, la East End Film Festival de la Londra (25 iunie – 10 iulie).

Un articol de Andrada Văsii|3 iulie 2013

Peliculele „Rocker”, de Marian Crişan, şi „Trois Exercises”, de Cristi Puiu, vor fi proiectate sâmbătă, respectiv luni, la East End Film Festival de la Londra (25 iunie – 10 iulie), informează Institutul Cultural Român.

De asemenea, la East End Film Festival va avea loc, după proiecţia lungmetrajului „Rocker”, o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul principal din acest lungmetraj, Alin State.

Dragostea de tată

Pelicula „Rocker” spune povestea lui Victor, un rocker în vârstă de 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său, Florin, depăşeşte limitele a ceea ce e social şi moral acceptat. Viaţa de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat şi gata de a depăşi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure şi să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi uneşte şi mai mult pe cei doi este muzica rock.

Din distribuţie fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc şi mulţi alţii aflaţi la prima apariţie cinematografică, notează Mediafax.

Trei exerciții

Cea de-a doua peliculă românească care va fi proiectată la festivalul londonez este „Trois exercices” şi reprezintă trei filme bazate pe „Trei conversaţii”, de scriitorul şi filosoful rus Vladimir Solovyov. „Exerciţiile” actorilor se află la baza unei trilogii minimaliste despre cinema şi literatură, viaţa socială şi spirituală. Trilogia este rezultatul unui atelier al cunoscutului regizor Cristi Puiu găzduit de studioul Chantiers Nomades.

Foto credit: captură vide filmul „Rocker”

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.