VIDEO Steven Spielberg vrea să facă un remake al filmului „Fructele mâniei / The Grapes of Wrath“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-steven-spielberg-vrea-sa-faca-un-remake-al-filmului-fructele-maniei-the-grapes-of-wrath/

Cineastul american Steven Spielberg şi studiourile de producţie cinematografică DreamWorks negociază cu moştenitorii scriitorului John Steinbeck pentru a obţine drepturile pentru o nouă ecranizare a romanului american „Fructele mâniei / The Grapes of Wrath“.

Un articol de Andrada Văsii|7 iulie 2013

Cineastul american Steven Spielberg şi studiourile de producţie cinematografică DreamWorks negociază cu moştenitorii scriitorului John Steinbeck pentru a obţine drepturile pentru o nouă ecranizare a romanului american „Fructele mâniei / The Grapes of Wrath“.

Regizorul Steven Spielberg şi studiourile DreamWorks sunt în discuţii cu moştenitorii scriitorului privind producerea unei noi versiuni cinematografice a romanului care a câştigat premiul Pulitzer, după filmul lansat în anul 1940 de regizorul John Ford, informează contactmusic.com.

Robert Redford vs. Steven Spielberg

Potrivit deadline.com, pentru drepturile de ecranizare a romanului a licitat şi Robert Redford, dar Steven Spielberg a câştigat „competiţia”.

Filmul original a primit şapte nominalizări la Oscar, John Ford câştigând trofeul pentru cel mai bun regizor, iar Jane Darwell, cel pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Steven Spielberg a dezvăluit în repetate rânduri că John Ford este unul dintre regizorii care i-au influenţat cariera, astfel că proiectul cineastului american nu este chiar o surpriză, notează Mediafax.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat numeroase filme care au marcat istoria cinematografiei mondiale: de la „Duel pe autostradă/ Duel” din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, la thrillerul „Fălci/ Jaws” (1975), de la „Întâlnire de gradul trei” (1977) la „Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute” (1981), de la „E.T. Extraterestrul” (1982) la „Culoarea purpurie” (1985), de la celebrele filme din 1993 „Jurassic Park” şi „Lista lui Schindler” la „Salvaţi soldatul Ryan” (1998) şi până la „Lincoln”, pentru care actorul britanic Daniel Day-Lewis a câştigat în acest an cel de-al treilea premiu Oscar din carieră.

Foto credit: Cinemagia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.