VIDEO Tenorul Teodor Ilincăi este invitat la Craiova şi la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-tenorul-teodor-ilincai-este-invitat-la-craiova-si-bucuresti/

Tenorul Teodor Ilincăi va urca pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova într-un spectacol-eveniment, „La Traviata“, de Giuseppe Verdi joi, 16 mai, de la ora 19.00.

Un articol de Andrada Văsii|15 mai 2013

Tenorul Teodor Ilincăi va urca pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova într-un spectacol-eveniment, „La Traviata“, de Giuseppe Verdi, joi, 16 mai, de la ora 19.00.

Teodor Ilincăi, invitatul special al evenimentului, va interpreta rolul Alfredo și-i va avea alături pe scenă pe soprana Diana Ţugui și pe baritonul Ștefan Ignat. Spectacolul va fi dirijat de Giovanni Froio.

La finalul săptămânii, sâmbătă, 18 mai, tenorul va urca și pe scena Ateneului Român din București, unde va interpreta arii din opera „Romeo et Juliette“, de Charles Gounod. Va cânta împreună cu soprana Irina Iordănescu și va fi acompaniat de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. Spectacolul este programat la ora 19.00.

Alături de Angela Gheorghiu și de Tiberiu Soare

La finalul săptămânii trecute, Teodor Ilincăi a fost invitat de soprana Angela Gheorghiu într-un concert extraordinar susținut la Royal Festival Hall din Londra sub bagheta unui alt muzician român, dirijorul Tiberiu Soare.

Evenimentul se înscrie în palmaresul internațional impresionant al tenorului în vârstă de 30 de ani. Teodor Ilincăi a debutat internațional în ianuarie 2009, pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera „MacBeth“, de Giuseppe Verdi. În luna martie a aceluiaşi an a urmat debutul la Opera de Stat din Viena, cu un alt rol din opera lui Giuseppe Verdi, Ismaele din „Nabucco“, iar în decembrie 2009 a urcat pentru prima dată pe scena Royal Opera House din Londra, în ,,La Bohème“.

La începutul acestui an, Teodor Ilincăi s-a întors pe scena operei londoneze în rolul principal din „La Bohème“ şi a avut-o alături pe soprana Anita Hartig. Spectacolul a reprezentat o premieră în istoria prestigioasei Royal Opera House – doi români au interpretat rolurile principale dintr-o operă.

Tenorul mai are în program în acest an, printre altele, spectacole pe scena Staatsoper din Hamburg, în rolul Faust din spectacolul cu același nume de Charles Gounod (iunie) și apariții la Teatro Municipal de Santiago din Chile, în rolul Romeo din „Romeo et Juliette“ de același Charles Gounod (iulie).

Mai multe informații găsiți pe site-ul personal al artistului.

Foto credit: Irina Stănescu; „Traviata“ – din arhiva personală a tenorului

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.