Vineri începe Mozaic Jazz Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/vineri-incepe-mozaic-jazz-festival/

Între 13 şi 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2015

Publicul îi va putea vedea şi asculta la Sibiu pe unii dintre cei mai creativi şi talentaţi artişti ai momentului: Ambrose Akinmusire Quartet (UŞA), Miroslav Vitouš & Emil Viklicky (Cehia), Jaga Jazzist (Norvegia), Tigran Hamasyan Trio (Armenia), Bálazs Bágyi New Quartet (Ungaria) şi The Ploctones (Olanda).

Programul Festivalului:

Vineri 13 noiembrie, ora 19:00- Ambrose Akinmusire Quartet (USA)
Trompetistul american este câştigător al premiului Thelonious Monk Internaţional Jazz Competition, acordat de un juriu din care au făcut parte Quincy Jones şi Roy Hargrove. A cântat cu Joshua Redman și Esperanza Spalding şi este considerat unul dintre cei mai subtili şi rafinaţi trompetişti ce poate fi văzut pe scenele lumii în acest moment.

Vineri 13 noiembrie, ora 21:00- Miroslav Vitouš &Emil Viklicky (Cehia)

Fondator al prolificului grup Weather Report, Miroslav Vitouš  este unul dintre cei mai cunoscuţi contrabasişti de jazz. În cei 50 de ani de carieră a împărţit scena şi studiourile de înregistrări cu Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter sau Jan Garbarek.
Pianistul şi compozitorul Emil Viklicky este deţinătorul a numeroase premii muzicale internaţionale, compune pentru film, este interesat de jazzul contemporan şi muzica clasică şi apare pe nu mai puţin de 30 de albume.
Duo-ul va prezenta în cadrul festivalului un program  inspirat de cântece tradiţionale din Cehia şi Moravia, dar şi piese ale cunoscutului compozitor  L. Janáček.

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 19:00 – Jaga Jazzist (Norvegia)

‘’Show-urile noastre sunt intense, atât vizual cât şi sonic, cu o scenă plină cu 35 de instrumente şi 8 oameni făcând ce ştiu să facă mai bine pentru ca seara să fie una memorabilă. Ne distrăm pe cinste la concerte şi cântăm cu o mare plăcere’’. (Jaga Jazzist)

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 21:15 – Tigran Hamasyan Trio (Armenia)
Poate cel mai nonconformist pianist contemporan, Tigran Hamasyan va prezenta în cadrul festivalului noul album al Trio-ului sau, Mockroot. Un material care debordează de energie şi în care elementele de jazz, dubstep, rock sau muzică electronică surprind şi sparg tiparele cu care ne-am obişnuit.

Duminică, 15 noiembrie , ora 19:00 – Bálazs Bágyi New Quartet (Ungaria)

Baterist, compozitor şi profesor, Bálazs Bágyi este unul dintre cei mai vizibili membri ai scenei de jazz maghiare, fiind în prezent preşedinte al Federaţiei Ungare de Jazz.
Duminică, 15 noiembrie, ora 21:00 – The Ploctones (Olanda)
Copilul teribil al scenei olandeze, grupul experimental The Ploctones trece cu uşurinţă de la jazz rock şi funk la blues sau punk, fiecare concert al trupei fiind un eveniment în sine.
Vino la Mozaic Jazz Festival şi ai discount la cazare!

INFO

În perioada 12-16 noiembrie 2015, Hotel Ibis Sibiu oferă publicului festivalului un discount la cazare, în limita locurilor disponibile. Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un mail pe adresa [email protected] cu o cerere de rezervare şi codul de bare de pe biletul de concert, sau să se prezinte cu biletul la recepţia hotelului.

Pentru ca rezervarea să fie fermă, plata se va face în avans, după ce solicitantul va primi de la Hotel Ibis Sibiu formularul de credit card charge.

Contact Hotel Ibis Sibiu: [email protected];  Tel.: +00 40 269 21 81 00

Bilete

Biletele și abonamentele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, și on-line pe www.eventim.ro
Prețul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costă 170 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de Asociația Mozaic Events și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Detalii pe www.mozaicfestival.com

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.