Vlad Ivanov: „Ce se întâmplă cu noi? Mai știm să fim fericiți?“
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-ce-se-intampla-cu-noi-mai-stim-sa-fim-fericiti/

Teatrul Metropolis din Bucureşti anunţă o nouă producţie, „O casă de păpuşi – partea a doua“, în regia lui Alexandru Mihail, cu Oana Pellea, Vlad Ivanov, Catinca Maria Nistor şi Victoria Cociaş pe afiş.

Un articol de Dan Boicea|24 ianuarie 2022

Spectacolul după o piesă de Lucas Hnath va fi jucat în datele de 28, 29, 30 și 31 ianuarie, dar și în 8 și 12 februarie, de la ora 18.30, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Biletele pot fi achiziționate online, apăsând pe acest link.

„Pornim, împreună, într-o călătorie, pe care mi-o doresc de suflet, și în care vă invităm și pe Dumneavoastră, spectatorii“, spune actorul Vlad Ivanov, pentru Ziarul Metropolis.

Veți avea bucuria să descoperiți un text minunat, care plonjează adânc în sufletul uman. Un text care, în contextul vremurilor pe care le trăim, vă va oferi un prilej de adâncă meditație asupra unor întrebări existențiale.

Vlad Ivanov, actor

„Cine suntem? Ce se întâmplă cu noi? Mai știm să fim fericiți? Dacă vom afla sau nu, ține de fiecare în parte. «…știu că într-o zi totul va fi altfel, știu că toată lumea va fi liberă – mai liberă decât este acum» , spune Nora, personajul din piesă. Vă invit să ne imaginăm împreună, cum ar fi…“, concluzionează actorul Vlad Ivanov.

Imagine de la repetiții – foto: Dragoș Ivan

„O casă de păpuși – partea a doua” de Lucas Hnath
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!
Traducerea și adaptarea scenică: Alexandru Mihail
Scenografia: Maria Miu
Regia: Alexandru Mihail
Durata: 1h 30 min

Distribuția:
Nora: Oana Pellea
Torvald: Vlad Ivanov
Anne Marie: Victoria Cociaș
Emmy: Catinca Maria Nistor

„O casă de păpuși – partea a doua“ a avut premiera pe Broadway în Aprilie 2017, având în distribuție pe Laurie Metcalf, Chris Cooper, Jane Houdyshell și Condola Rashad; regia a fost semnată de Sam Gold. Producția acestei piese în România, în traducerea lui Alexandru Mihail, reprezintă o premieră națională și europeană.

În ultima scenă a celebrei piese a lui Ibsen, „O casă de păpuși“, personajul principal, Nora, închide ușa în urma sa, abandonându-și soțul și copiii pentru a începe o viață nouă pe cont propriu. Astfel, Nora devine prima eroină din istoria literaturii care respinge rolul social in care a fost distribuită, pentru a-și trăi viața conform propriilor valori.

Accesul la spectacolele din incinta Teatrului Metropolis este permis doar în baza Certificatului digital european COVID (în format fizic sau digital). Acesta poate fi obținut, de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, de către persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, de către persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv de către persoanele care efectuează un test RT-PCR (având un rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore) sau antigen rapid (având un rezultat negativ nu mai vechi de 48 de ore).

Imagini de la repetiții – Dragoș Ivan

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

20
/10
/23

Luni, 23 octombrie, ora 23.00, Marina Constantinescu ne aşteaptă la TVR 1 cu prima ediţie „Nocturne” a noului sezon. Actorul Ştefan Bănică, Anna Ungureanu, dirijorul şi Emil Pantelimon, managerul Madrigalului, actorul Adrian Văncică, Oana Drăgulinescu – fondator al Muzeului Abandonului se numără printre invitaţii noului sezon „Nocturne”.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

19
/10
/23

Scriitoare, cu texte puse în scenă pe diverse scene din România, Mihaela Michailov curatoriază pentru al doilea an, alături de Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari, o ediție a FNT. Am invitat-o la o discuție cu cărțile pe masă despre selecția din acest an.

19
/10
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă continuă demersul de a se multiplica și de a cuceri privitorii prin arta pe care o curatoriază, expune și susține, în spațiile proprii sau în cele prietene, cu o serie de evenimente programate până la finalul lunii octombrie.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.