Vlad Ivanov: Nu m-am bătut până acum în filme
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-nu-m-am-batut-pana-acum-in-filme/

Vlad Ivanov, care joacă alături de actori precum Ed Haris şi Tilda Swinton în „Snowpiercer”, spune că s-a bucurat de experienţa unui rol într-un lungmetraj SF. Filmul a fost proiectat, în premieră în România, la gala de premiere a celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2014

Vlad Ivanov, care joacă alături de actori precum Ed Haris şi Tilda Swinton în „Snowpiercer”, spune că s-a bucurat de experienţa unui rol într-un lungmetraj SF. Filmul a fost proiectat, în premieră în România, la gala de premiere a celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Snowpiercer, regizat de coreeanul Bong Joon-ho, îi are pe afiş pe Tilda Swinton, câştigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din „Michael Clayton”, pe Octavia Spencer, recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru partitura din „Culoarea sentimentelor/ The Help”, pe John Hurt, de două ori nominalizat la premiile Oscar, pentru „Omul elefant/ The Elephant Man” şi „Expresul de la miezul noptii/ Midnight Express”, şi Ed Harris, de patru ori nominalizat la premiile Oscar pentru „Orele/ The Hours”, „Pollock”, „The Truman Show” şi „Apollo 13”.

Vlad Ivanov a precizat că îi pare rău că filmul nu va intra în cinematografele din România, apreciind că pelicula va apărea pe DVD, informează Mediafax.

„E o experienţă nouă, mă bucur mult de experienţa asta, nu ştiu dacă o să mai am ocazia să fac un SF, dar m-am bucurat mult că a venit. E un alt gen, nu m-am bătut până acum în filme”, a declarant Vlad Ivanov.

Un nume în lumea teatrului, Vlad Ivanov a devenit cunoscut în lumea filmului pentru rolul domnului Bebe, din filmul premiat cu Palme d’Or, în 2007, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, de Cristian Mungiu. A mai jucat, de asemenea, în filmul omnibus „Amintiri din Epoca de Aur” (2009), în „Poliţist, adjectiv” (2009), de Corneliu Porumboiu, în „Concertul”, de Radu Mihăileanu, lansat în 2009, „Principii de viaţă” (2010), de Constantin Popescu, şi în „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, premiat anul trecut la Festivalul de la Berlin cu Ursul de Aur. De asemenea, a avut apariţii în „Martor şi acuzator/ The Whistleblower”, de Larysa Kondracki, dar şi în „În ceaţă/ In the Fog”, de Sergei Loznitsa.

„Snowpiercer” este un SF postapocaliptic a cărui acţiune are în prim plan un tren imens care călătoreşte în jurul lumii îngheţate, filmul fiind adaptarea romanului grafic „Le Transperceneige”, de Jacques Lob, Benjamin Legrand şi Jean-Marc Rochette.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO a debutat pe 12 martie, cu lungmetrajul „Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson.

Vlad Ivanov

Scurtmetrajul „Someone may drop a cigarette butt”, de  Josip Visković, a câştigat trofeul celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Premiul pentru scenariu revenindu-i Georgianei Constantin, pentru „Dialoguri terapeutice”, în regia lui Andrei Georgescu, notează Mediafax.

Scurtmetrajele „Inconspicuous”, de Barbara Medajska, şi „Gagarin and Me”, de Mihajlo Jevtic, au fost recompensate cu premiul special al juriului, premiul pentru regie i-a revenit regizoarei Marie-Elsa Sgualdo, pentru scurtmetrajul „On the beach”, iar premiul publicului a fost înmânat de fondatorul festivalului, Dan Chişu, regizorului Ioachim Ciobanu pentru pelicula „Grindcore”.

Foto cu Vlad Ivanov și Someone may drop a cigarette butt – Cinemagia

 

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.