Vlad Zografi, două lansări de carte în FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-zografi-doua-lansari-de-carte-in-fnt/

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu au avut loc două lansări de carte ale autorului Vlad Zografi: „Infinitul dinăuntru” şi „Toate minţile tale”. Volumele au apărut la Editura Humanitas.

Un articol de Judy Florescu|30 octombrie 2014

Personalitățile care au luat cuvântul la lansarea celor două cărți din cadrul Festivalului Național de Teatru, ediția 2014, au fost Marina Constantinescu, directorul festivalului și Liviu Ornea, matematician, Universitatea din București.

Iată ce au declarat cei doi invitaţi:

Marina Constantinescu: „Este o zi importantă pentru noi pentru că punem în discuție și în circuitul Festivalului Național de Teatru un autor dramatic a cărui operă înseamnă mult pentru teatrul românesc. Ne-am bucurat atunci când i-am văzut piesele puse în scenă: Petru la Teatrul Bulandra cu o distribuție excepțională, un spectacol regizat de către Cătălina Buzoianu, un eveniment al teatrului românesc și al multor stagiuni de la Teatrul Bulandra.

Am citit Petru în manuscris, înainte să fie pus la Satu-Mare. N-am să uit niciodată entuziasmul cu care Monica Lovinescu și Virgil Ierunca au primit acest text. Piesele lui Vlad Zografi sunt atât de actuale și de puternice așa cum s-a dovedit și punerile lor în scenă. Cred că Vlad Zografi este un autor foarte iubit și la Teatrul Mic, unde i-a fost montată piesa Viitorul e maculatură.”

Maria Stefanescu 03

Liviu Ornea: „Vlad Zografi e fizican la bază și nu un fizician oarecare, ci unul care are un doctorat la Paris în Fizică teoretică, la mijlocul anilor 90. Era un lucru rar, nu făcea asta oricine. A publicat articole din teza sa de doctorat din 1996, articole care sunt citate și în ziua de astăzi.

După ce și-a dat teza, a rupt diploma de doctorat și a devenit un profesionist al scrisului. Nu știu dacă el s-a amăgit crezând că va dispărea orice urmă de fizician în el, pentru că nu a dispărut, iar asta se vede foarte bine și în eseuri și în piesele de teatru. Ce a rămas din fizician: o rigoare, o claritate a expunerii, și o nevoie de teorie.”

Foto: Maria Ştefănescu



18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.

18
/04
/22

București, 15 aprilie 2022 – Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

17
/04
/22

După succesul internațional al romanelor „Tatuatorul de la Auschwitz”, vândut în peste 7 milioane de exemplare, și „Călătoria Cilkăi”, Heather Morris a primit invitația să meargă în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau.

13
/04
/22

Nominalizat la prestigiosul Man Booker Prize, „Lumea în flăcări” de  Siri Hustvedt, recent apărut la Editura Polirom, este un roman magistral pe tema percepţiei, prejudecăţilor, dorinţei şi luptei unei femei pentru afirmarea în conştiinţa publică.

11
/04
/22

Editura Polirom anunță apariția unui titlu-eveniment în cadrul prestigioasei sale colecții de traduceri din literatura universală, „Biblioteca Polirom”: „Poemele posibile. Antologie (1966-1975)” de José Saramago, traducere din limba portugheză și note de Simina Popa, volum publicat cu prilejul centenarului nașterii marelui scriitor portughez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură (1998).

07
/04
/22

Joi, 7 aprilie, ora 19.30 Editura Humanitas Fiction vă așteaptă în Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) pentru lansarea romanului Ultimii cai din stepă de Maja Lunde recent apărut în traducerea Ivonei Berceanu în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, un nou roman care face parte, alături de bestsellerurile internaționale Istoria albinelor și Istoria apelor, din tetralogia schimbărilor climatice.

06
/04
/22

Odată cu începerea războiului, oamenii și companiile s-au unit pentru a face bine. Donațiile au fost făcute atât în mod direct, cât și prin SMS, în social media ori pe site-urile asociațiilor. Însă există un loc unde, de peste 8 ani, cei care vor să facă fapte bune se întâlnesc cu cei care au nevoie de ajutor.

30
/03
/22

La editura Humanitas Fiction va apărea în curând romanul „Așteptări” de Anna Hope. Aceasta este cea de-a doua carte a autoarei publicată în România, după bestsellerul „Sala de bal”.