Votați-vă favoriții la Gala HOP!
https://www.ziarulmetropolis.ro/votati-va-favoritii-la-gala-hop/

Gala Tânărului Actor HOP – aflată sub direcţia artistică a coregrafului şi dansatorului Gigi Căciuleanu – se va desfăşura la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, în aer liber, la Amfiteatru, în perioada 3-6 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|19 august 2020

Timp de 3 zile, 24 de tineri dansactori vor concura pentru trofeele HOP. Până la marea confruntare, organizatorii Galei Hop invită publicul să-i cunoască pe artiști și să urmărească campania online GALA HOP. Votează DansActorul anului 2020!

Zilnic, în perioada 18 – 30 august, cei 16 artişti de la secţiunea Individual şi cei 9 artiști de la secțiunea Grup se vor prezenta prin scurte filme realizate de ei înşişi. Este primul lor contact cu publicul Galei HOP.

În perioada 3-5 septembrie, în fiecare seară de la ora 21.00, publicul poate urmări transmisiunea în direct de la Amfiteatru TNB şi apoi, în 6 septembrie, până la ora 19.00 are timp să voteze dansactorii preferați pe www.galahop.uniter.ro.

Votul publicului contează! Premiul Publicului va fi anunțat în cadrul festivității de decernare a premiilor, duminică, 6 septembrie, ora 22.00.

Site-ul Galei HOP https://galahop.uniter.ro/, contul oficial de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA) sunt canalele pe care puteţi urmări filmele de prezentare ale concurenţilor și live-streamingul de la Teatrul Național București din perioada 3 – 6 septembrie (transmis simultan atât pe facebook, cât şi pe youtube).

Tema ediției din acest an este  „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual”. Motto-ul prezentei ediţii este: «ZIS ŞI FĂCUT», proiectarea vorbei şi a corpului în spaţiu.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.