Weekend de filme și concerte la Cinema Muzeul Țăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-de-filme-si-concerte-la-cinema-muzeul-taranului/

Începe ediţia a 2-a a Audience Award Film Festival: filmele premiate de public la marile festivaluri ale lumii, „Café Society” de Woody Allen, „Insyriated” şi „Complet străini” în premieră în România, trei proiecţii inedite sing-along şi concerte de neratat, la Cinema Muzeul Țăranului şi la Clubul Țăranului.

Un articol de Petre Ivan|21 aprilie 2017

În această seară (21 aprilie), de la ora 22.00, Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu inaugurează serile de muzică din festival cuun concert special cu personaje, o joacă a textelor cu melodii și instrumente posibile.

Sâmbătă, 22 aprilie, după proiecția musicalului modern „Once”, seara irlandeză continuă cu spectacolul de muzicAudience Award Film Festivală și dansuri tradiționale al celor de la Shanon Ceili Band: Peter Moynahan, chitarăși voce, Natalia Pancec Colotelo, vioară, Alia Talos, voce șipercuții. In
vitații lor sunt grupul de dans irlandez (tradiţional şi step) Irish Way, înfiinţat de Dan Popovici, iniţiatorul unor workshopuri susţinute în Bucureşti de Anne-Marie Cunningham, fosta dansatoare în show-ul „Riverdance”, și Ștefan Orheanu supranumit „maestrul român al dansului irlandez”, semifinalist al show-ului Românii au talent 2017.

Anul acesta, Audience Award Film Festival propune și o serie de proiecțiising-along cu trei dintre cele mai apreciate filme musical recente. Piesele „City of Stars”din „La La Land” și „Falling Slowly” din „Once” sau cele mai îndrăgite melodii ale trupei ABBA de pe coloana sonoră a filmului „Mamma Mia!” vor putea fi cântate de public în timpul proiecțiilor de la Cinema Muzeul Țăranului.

Audience Award Film Festival

Stefan Orheanu

Duminică seara, de la ora 22:00, festivalul se închide cu un Karaoke Partycu melodii memorabile din filme.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro

Toate filmele vor fi proiectate cu subtitrare în limba română iar filmele „La La Land”, „Tanna”, „A Man Called Ove”, „Once”, „Insyriated” și „Mamma Mia!” vor avea și subtitrare în limba engleză.

Biletele la filme pot fi achiziționate la Cinema Muzeul Țăranului, pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook. Prețul unui bilet este de 10 RON.

Biletele la concerte:

21 aprilie, ora 22:00  – Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu, Preț bilet: 40 RON.

22 aprilie, ora 21:30  – Shannon Ceili Band. Invitații Ștefan Orheanu și trupa Irish Way., Preț bilet: 20 RON.

23 aprilie: Karaoke Party. Intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Foto: Audience Award Film Festival – filmedefestival.ro, Anya Dimitrov

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.