Weekend la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic vă invită la finalul acestei săptămâni să vedeţi o parte dintre cele mai apreciate spectacole ale stagiunii 2020-2021.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2020

Astfel, vineri, de la ora 19.00, la sala Studio, din Centrul Vechi, de pe strada Gabroveni, nr. 57, se joacă spectacolul-cabaret noir „Mama” de Stanislaw Ignacy Witkiewicz, în regia Nonei Ciobanu și muzica originală Electric Brother.

Spectacolul, de o energie copleșitoare și inteligent construit, îi are în distribuție pe îndrăgiții actori- Rareș Florin Stoica, Gabi Costin, Ana Bianca Popescu, Oana Pușcatu, Alina Perică, Marian Olteanu, Cezar Grumăzescu și Oana Albu.

”…un spectacol care te face să gândeşti, aşa cum se întâmplă cu un roman sau un film bun. Găseşti suficiente motive de emoţie, încât să fii dispus să primeşti temele la filosofie pentru acasă. Găseşti suficientă acţiune şi entertainment vizual, încât să preiei câteva gânduri despre existenţă. E un spectacol bogat şi plin de detalii, în care fiecare componentă spectaculară conţine o metaforă ce explică sensurile unui text foarte serios.” (Alina Epingeac, Revista Amfiteatru, nr.13)

Tot la sala Studio, se va juca duminică, de la ora 19.00, emoționantul one woman cu Simona MihăescuRegina Maria, inspirat de jurnalul de război al reginei Maria a României.

Simona Mihăescu în spectacolul „Regina Maria-jurnal de război”, regia Ștefan Lupu

La sala Atelier din Constantin Mille, nr. 16 sunt programate sâmbătă și duminică, tot de la ora 19.00,  două tragedii shakespeariene: Viata și Moartea lui Richard al II-lea, regia Radu Iacoban și Romeo și Julieta, regia Liliana Pană.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul teatrului www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerințele impuse de autorități.

Foto cover: Sala Atelier a Teatrului Mic din București

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.