Weekend la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic vă invită la finalul acestei săptămâni să vedeţi o parte dintre cele mai apreciate spectacole ale stagiunii 2020-2021.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2020

Astfel, vineri, de la ora 19.00, la sala Studio, din Centrul Vechi, de pe strada Gabroveni, nr. 57, se joacă spectacolul-cabaret noir „Mama” de Stanislaw Ignacy Witkiewicz, în regia Nonei Ciobanu și muzica originală Electric Brother.

Spectacolul, de o energie copleșitoare și inteligent construit, îi are în distribuție pe îndrăgiții actori- Rareș Florin Stoica, Gabi Costin, Ana Bianca Popescu, Oana Pușcatu, Alina Perică, Marian Olteanu, Cezar Grumăzescu și Oana Albu.

”…un spectacol care te face să gândeşti, aşa cum se întâmplă cu un roman sau un film bun. Găseşti suficiente motive de emoţie, încât să fii dispus să primeşti temele la filosofie pentru acasă. Găseşti suficientă acţiune şi entertainment vizual, încât să preiei câteva gânduri despre existenţă. E un spectacol bogat şi plin de detalii, în care fiecare componentă spectaculară conţine o metaforă ce explică sensurile unui text foarte serios.” (Alina Epingeac, Revista Amfiteatru, nr.13)

Tot la sala Studio, se va juca duminică, de la ora 19.00, emoționantul one woman cu Simona MihăescuRegina Maria, inspirat de jurnalul de război al reginei Maria a României.

Simona Mihăescu în spectacolul „Regina Maria-jurnal de război”, regia Ștefan Lupu

La sala Atelier din Constantin Mille, nr. 16 sunt programate sâmbătă și duminică, tot de la ora 19.00,  două tragedii shakespeariene: Viata și Moartea lui Richard al II-lea, regia Radu Iacoban și Romeo și Julieta, regia Liliana Pană.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul teatrului www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerințele impuse de autorități.

Foto cover: Sala Atelier a Teatrului Mic din București

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.