Werner Herzog va primi trofeul Carrosse d’Or la Cannes 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/werner-herzog-va-primi-trofeul-carrosse-dor-la-cannes-2017/

Cineastul german Werner Herzog va primi trofeul Carrosse d’Or, decernat de Société des Réalisateurs de Films (SRF), în seara de deschidere a secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, în cadrul Festivalul de Film de la Cannes,

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2017

Recompensând un cineast ales pentru calităţile inovatoare ale filmelor sale, pentru îndrăzneala şi intransigenţa acestuia în domeniul regiei şi producţiei de film, premiul Carrosse d’Or a fost acordat, de la crearea lui, în 2002, unor regizori de seamă.

Printre acestia se numară: Jacques Rozier, Clint Eastwood, Nanni Moretti, Ousmane Sembene, David Cronenberg, Alain Cavalier, Jim Jarmusch, Naomi Kawase, Agnès Varda, Nuri Bilge Ceylan şi Jafar Panahi.

Werner Herzog, pe numele său real Werner Stipetic, s-a născut în 1942, fiind regizor, actor, scenarist şi producător.

El a produs, a scris şi a regizat peste 50 de filme şi a apărut ca actor în câteva dintre ele. Printre acestea se numără „La boheme” (2009), „My Son, My Son, What Have Ye Done” (2009), „Evadare în zori/ Rescue Dawn” (2006) şi „Omul Grizzly/ Grizzly Man” (2005).

În ultimii ani, Werner Herzog s-a concentrat pe realizarea de filme documentare.

Foto:  Werner Herzog – facebook

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.