Woody Allen, în deschiderea Audience Award Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/woody-allen-in-deschiderea-audience-award-film-festival/

„Café Society”, cel mai recent film al lui Woody Allen care a inaugurat Festivalul de la Cannes din 2016, va fi proiectat în premieră absolută în România în deschiderea celei de-a doua ediţii a festivalului Audience Award Film Festival, vineri, 21 aprilie, de la ora 18.00, la Cinema Muzeul Țăranului.

Un articol de Liliana Matei|13 aprilie 2017

Între 21 și 23 aprilie, Audience Award Film Festival aduce la București o selecție de filme premiate de public la marile festivaluri ale lumii care conferă asemenea distincții: Sundance, Toronto, Berlin, Veneția și alte titluri cu mare impact la public. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro

Plasată în 1930, povestea de dragoste dulce-amară scrisă de Woody Allen urmăreşte drumul parcurs de Bobby Dorfman, originar din Bronx, până la Hollywood, unde se îndrăgosteşte, şi înapoi în New York, unde este aruncat în lumea vibrantă a vieţii de noapte din înalta societate. Filmul îi are în rolurile principale pe Jesse Eisenberg, cunoscut pentru rolul lui Mark Zuckerberg în filmul „The Social Network”, 2010, care i-a adus și o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor, și Kristen Stewart, celebra protagonistă din saga „Twilight” sau „Personal Shopper” al lui Olivier Assayas, film care i-a adus cineastului francez Premiul pentru regie la Cannes în 2016. Cu „Café Society”, Woody Allen evocă lumea anilor ’30 pentru a spune o poveste foarte romantică despre visele care nu mor niciodată.

Café Society” va fi urmat de proiecția specială sing-along a celui mai premiat film de la Oscarurile de anul acesta și câștigătorul Premiul Publicului la cea mai recentă ediție a Festivalului de la Toronto: „La La Land” în regia lui Damien Chazelle. Cea mai bună coloană sonoră sau cea mai bună melodie – piesa „City of Stars”- premiate la Oscar 2017, vor putea fi cântate de public la proiecția filmului de pe 21 aprilie de la ora 20:00.  

afis web aaff2Prima zi din festival se va încheia cu un concert special Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu, la Clubul Țăranului, de la ora 22:00, un concert cu personaje, o joacă a textelor cu melodii și instrumente posibile, o glumă serioasă la care râsul e trist și tristețea poate fi veselă.

Biletele la filme pot fi achiziționate la Cinema Muzeul Țăranului, pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook. Prețul unui bilet este de 10 RON.

Concerte:

21 aprilie, ora 22:00 – Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu

Promoție Early Bird doar între 7 – 17 aprilie:

Cumperi un bilet la orice film din Audience Award Film Festival și ai acces la un bilet cu preț special – 20 RON – la Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu! Promoția este valabilă doar pe eventbook.ro, la standul eventbook din cadrul Târgului de Florii de la MȚR (7-9 aprilie) și la sediul Eventbook. După perioada promoției, prețul unui bilet la acest concert este de 40 RON.

22 aprilie, ora 21:30 – Shannon Ceili Band. Invitații Ștefan Orheanu și trupa Irish Way

Preț bilet: 20 RON. Biletele pot fi achiziționate pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

23 aprilie: Karaoke Party. Intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Audience Award Film Festival este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop și este realizat cu sprijinul Catena, IQOS și al Institutului Cultural Român. Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Țăranului Român, Clubul Țăranului, Swedish Film Institute, Freeman Entertainment, RoImage, Independența Film, Asociația Irish Way, Shannon Ceili Band.

Mai multe informații pe www.filmedefestival.ro/audience-award-ff/

 

15
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Documentarele biografice mainstream nu prea au cum să ofere surprize formale. Au cam aceeaşi structură, iar diferenţele sunt marcate de personalitatea adusă în prim-plan. Produs şi lansat recent de Netflix, „Pelé” este un film cât se poate de convenţional. Însă e greu de criticat prea aspru: ni-l prezintă pe marele Pelé, aşa că patosul e mai uşor de trecut cu vederea.

11
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Difuzat la 4 martie de postul de televiziune Cinemaraton, dar programat în aceeaşi seară şi la Cinematograful Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, „Mai presus de orice” (1977) este o docudramă mai puţin ştiută, realizată de Dan Piţa şi Nicolae Mărgineanu, despre cutremurul din 1977.

07
/03
/21

Poți spune o poveste bună în mai puțin de 4 minute? Atunci e momentul să te înscrii în competiția românească a Festivalului internațional de foarte scurt metraj TRÈS COURT, coordonat de Institutul Francez din România!

05
/03
/21

Festivalul Internațional Film O'Clock, eveniment gândit ca o mișcare culturală și interculturală cinematografică, dar și de socializare internațională, prin care oameni iubitori de cinematografie din toate colțurile lumii să poată trăi și împărtăși experiențe comune interesante, și-a încheiat prima ediție pe 3 martie, cu decernarea premiilor pentru competiția de scurtmetraje.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

02
/03
/21

CRONICĂ DE FILM După o serie de filme care investigau trecutul, Radu Jude revine cu „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (2021), un lungmetraj polemic care atacă în primul rând ipocrizia societăţii româneşti prezente, mai ales în privinţa sexualităţii.

26
/02
/21

CRONICĂ DE FILM Problema dureroasă a tăierilor ilegale de păduri din România, pusă în legătură cu situaţii asemănătoare din alte ţări, devine în sfârşit subiectul unui documentar de cinema care îşi aşteaptă în acest an întâlnirea cu publicul larg, „Lemn” (2020), realizat de Monica Lăzurean-Gorgan împreună cu alte două cineaste, Ebba Sinzinger din Austria şi Michaela Kirst din Germania.