World War Cup, o poveste despre război şi fotbal
https://www.ziarulmetropolis.ro/world-war-cup-o-poveste-despre-razboi-si-fotbal/

În regia lui Sebastian Cosor, World War Cup urmăreşte povestea a doi veterani de război care duc o bătălie între regrete şi amintiri, între acţiunile lor pe front şi existenţa lor de după război, şi care, întâmplător, găsesc într-un meci de fotbal ultima ocazie de a scăpa de povara cu care au trăit o viaţă întreagă.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2016

În urmă cu aproape un an, a început producția noului scurtmetraj de animaţie, WORLD WAR CUP, produs de PULS DIGITAL PRODUCTION, cu ajutorul Centrului Național al Cinematografiei.

Filmul este regizat de Sebastian Cosor (regizorul scurtmetrajul multipremiat „The Scream”, o interpretare originală a tabloului lui E. Munch) şi produs de Mihai Mitrică, scurtmetrajul îşi va începe circuitul festivalier în 2017.

Pentru mai multe detalii, iubitorii filmului pot accesa  pagina de web a filmului , unde au posibilitatea să urmărească evoluția poveștii .

Foto: World War Cup – PULS DIGITAL PRODUCTION

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.