XXL (Fat Pig) şi Flori, fete, filme sau băieţi, la Bucharest Comedy Week
https://www.ziarulmetropolis.ro/xxl-fat-pig-si-flori-fete-filme-sau-baieti-la-bucharest-comedy-week/

Spectacolele de teatru „XXL (Fat Pig)”, după Neil LaBute, în regia lui Cristi Juncu, şi „Flori, fete, filme sau băieţi”, de Radu Popescu, vor fi prezentate pe 22, respectiv 26 septembrie, la sala ArCuB, la Festivalul Bucharest Comedy Week.

Un articol de Petre Ivan|31 august 2014

Publicul român va avea ocazia să revadă celebrul spectacolul „XXL (Fat Pig)”, dar şi producţia autohtonă „Flori, fete, filme sau băieţi”, cărora li se va adăuga, pentru prima dată în România, o serie de show-uri marca Black Light Theater, cu pantomimă, dans, iluzii şi jocuri de lumini impresionante, notează Mediafax.

Festivalul se va desfăşura în perioada 22 – 28 septembrie, sub forma unei colecţii de show-uri şi momente pline de umor ce vor tranforma Bucureştiul într-o capitală internaţională a comediei.

„XXL (Fat Pig)”, spectacolul după Neil LaBute, în regia lui Cristi Juncu, este o comedie excelentă care vorbeşte cu ironie şi umor despre obezitate şi prejudecăţi.

Bucharest Comedy WeekCu o distribuţie de excepţie din care fac parte Andi Vasluianu, Roxana Vermesan, Irina Velcescu şi Vlad Zamfirescu, spectacolul de teatru s-a bucurat întotdeauna de reacţii foarte bune, jucându-se de fiecare dată cu casa închisă.

Spectacolul se va juca pe 22 septembrie, la sala ArCuB, evenimentul nefiind recomandat persoanelor sub 16 ani.

„Flori, fete, filme sau băieţi” este un spectacol de teatru în regia lui Radu Popescu, care îi are în distribuţie pe Alex Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Gavrus si Mihaela Alexandru.

Având la bază un text de Mimi Brănescu, spectacolul este o radiografie a relaţiilor de dragoste, o comedie în care fiecare persoană se poate regăsi la un moment dat atunci când iubeşte.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani şi va putea fi urmărit pe 26 septembrie.

Bucharest Comedy Week

XXL (Fat Pig), după Neil LaBute, în regia lui Cristi Juncu

Proiectul Black Light Theatre ajunge pentru prima dată la Bucureşti în zilele de 23, 24, şi 25 septembrie, cu show-ul „The Best of Image”, un amestec de teatru, pantomimă şi dans modern ce va include cele mai bune momente şi scheciuri comice, sub abordarea originală a principiilor „black theatre”.

Decorul întunecat şi draperiile negre sunt esenţiale în jocul cu ultraviolete şi costume fluorescente ce creează o serie de imagini impresionante. Acestora li se adaugă numeroase acrobaţii şi momente de dans şi pantomimă, rezultatul fiind cu adevărat spectaculos.

Acest gen de spectacol se joacă în Praga, oraşul de provenienţă, încă din anul 1992, ajungând până în prezent să aibă peste 6.000 de spectacole şi fiind vizionat anual de peste jumătate de milion de oameni.

Biletele pentru spectacolele găzduite de Sala ArCuB pot fi achiziţionate începând cu data de 29 august, de pewww.myticket.ro, acestea fiind disponibile la preţul de 30 de lei pentru „XXL (Fat Pig)” şi „Flori, fete, filme sau băieţi”, în timp ce biletele pentru Black Light Theatre vor avea preţuri de 35 de lei, 45 de lei şi 55 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă.

Bucharest Comedy Week este organizat de ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Carousel.

Foto cu XXL (Fat Pig),  Flori, fete, filme sau băieţi şi Bucharest Comedy Week –  facebook

24
/08
/16

Filmul lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", câștigătorul premiului Palme d'Or în 2007, ocupă, în opinia criticilor consultați de BBC Culture, locul al 15-lea, într-un sondaj al celor mai bune 100 de filme ale acestui secol. Pe primele trei locuri s-au clasat: "Mulholland Drive" - David Lynch, "In the Mood for Love" - Wong Kar-wai şi "There Will Be Blood" - Paul Thomas Anderson.

24
/08
/16

Într-o vreme în care cinematografele și mai ales vizionările la „video” propuneau în special filme cu actori care fie rupeau norma la frumusețe sau rupeau adversarii în bătaie, m-am trezit ridicat de pe scaun de un domn, nici înalt, nici frumos – conform standardelor clasice, nici pletos, nici musculos. Revedeam filmul „Operațiunea monstrul” (scenariul: Titus Popovici / regia: Manole Marcus) și o seară de luni stătea să se sfârșească în brațele unei dimineți de marți, iar eu brusc vroiam să fiu Corneliu (Marin Moraru). Să pot explica, fumând fie și un cocean de porumb, cum am ales lingurița și am lansat milimetric în buza stufului de unde am recuperat monstrul într-o încleștare în care îi simțeam forța lui colosală.

23
/08
/16

Compozitorul și organistul german din perioada barocă, Johann Sebastian Bach, este unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Familia și muzica au fost universul vieții lui.

23
/08
/16

Am călătorit cu trenul după o pauză consistentă, mai lungă de un deceniu. Habar nu mai avem despre felul cum mai arată interiorul vagoanelor și nici despre „fauna” care le populează. Ziua era una liberă pentru tot poporul, destinația una de relaxare (Brașov), deci bănuiesc că publicul era puțin diferit de cel obișnuit. Oricum, prima impresie, a interiorului vagoanelor, a fost una bună, prin comparație cu ceea ce era în vremurile când făceam naveta săptămânal pe ruta București – Găești.

23
/08
/16

Cinematografia românească va fi prezentă în perioada 1-3 septembrie la Roma, în celebrul parc Villa Borghese, cu proiecții de filme în premieră, în cadrul ultimei etape a Romania Film Festival ediția 2016.

23
/08
/16

“Ritmul în care trăim, configuraţia fiecărei zile (din care răgazurile, perioadele de otium fertil sunt, practic, evacuate) reduc până la o limită îngrijorătoare timpul rezervat altădată lecturii.” – Andrei Pleşu. Scriitorul şi eseistul Andrei Pleşu - reper al vieţii publice şi academice româneşti - împlineşte, astăzi, 68 de ani.

22
/08
/16

Viaţa publică, destul de firavă în sec. al XVII-lea, se desfăşura mai ales în cafenele. Cea dintâi atestată documentar a fost a lui Kara Hamie, în 1667, pe un loc învecinat cu biserica Doamnei de azi. În vremea lui Constantin Brâncoveanu, pe Calea Şerban Vodă (podul Beilicului) se înşirau destule cafenele, toate la dispoziţia mai cu seamă a turcilor.

22
/08
/16

„Nu există cuvinte...a plecat un actor și un Om de Geniu! Marin Moraru. Dumnezeu să-l odihnească. Marinuș.." - Oana Pellea. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Marin Moraru va fi depus luni seară la Biserica Colțea din Capitală. Înmormântarea artistului va avea loc miercuri, în jurul orelor prânzului, la Cimitirul Belu, pe Aleea Artiștilor.

22
/08
/16

Între 14 și 18 septembrie, va avea loc prima ediție a festivalului PELÍCULA – LATIN AMERICA FILM & EXPERIENCE. Iubitorii filmului vor putea viziona pelicule conectate puternic cu 8 țări din America Latină: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela și Uruguay. Sunt în total 15 filme care pot fi văzute la Cinema Elvira Popescu, Instituto Cervantes de Bucarest, POINT sau Journey Pub.

22
/08
/16

Fundaţia Geo Barton prezintă spectacolul „Aici nu-i de joacă” după Pauline Daumale, regia Catrinel Dumitrescu, duminică 4 septembrie, de la ora 20.30, în Grădina Televiziunii Române, în cadrul proiectului „Teatru în TVR”.

22
/08
/16

Cel mai așteptat thriller românesc al anului, Câini, în regia lui Bogdan Mirică, a câștigat două premii la Festivalul de la Sarajevo, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa. Sâmbătă seara, la gala de închidere, Gheorghe Visu a urcat pe scenă pentru trofeul Heart of Sarajevo acordat celui mai bun actor. Un al doilea premiu oferit filmului a fost Mențiunea Specială a Juriului. Din 23 septembrie, Câini intră pe ecranele din România, distribuit de Transilvania Film.

21
/08
/16

„Suntem ce sunt amintirile noastre.” - Marin Moraru. Cunoscutul actor a decedat duminică după-amiază, la Spitalul Elias. În vârstă de 79 de ani, actorul Marin Moraru (Marinuș, pentru prieteni) a fost unul dintre cei mai mari actori români ai generației sale. Înmormântarea va avea loc miercuri, la Cimitirul Belu, pe Aleea Artiștilor.

20
/08
/16

Astăzi, 20 august, începe cea de-a șaptea ediție a Divan Film Festival, singurul festival de film balcanic din România. Timp de două zile, sâmbătă și duminică, 20 și 21 august, au loc proiecții de film în Craiova (în aer liber în Centrul Vechi și la Cinema Inspire), după care evenimentul va continua în Portul Cultural Cetate până pe 28 august.