Zammorian, concert de Solstițiu, pe terasa Have a Cigar, în 21 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/zammorian-show-live-streaming-pe-terasa-have-a-cigar-%c3%aen-21-iunie/

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstiţiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artişti şi designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta şi va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

Un articol de Petre Ivan|19 iunie 2018

Proiectul post-psihedelic Zammorian este un sextet de creatori cu o activitate multimedia distinctă, a cărui compoziție muzicală este susținută de linii narative originale și structuri vizuale complexe.

Sesiunile live Zammorian sunt experiențe care poartă publicul atât în locuri noi, cât și adânc în introspecție. Sound-ul este definit de o orchestrație amplă cu influențe post-rock, de rock progresiv și muzică experimentală, dar cu o nuanță distinctă ce îl face greu de încadrat.

Și dacă show-urile sunt însoțite de un set live de proiecții create de către Awkwarizmi (vj) pe baza sunetului, muzica instrumentală a grupului a fost considerată cinematică și progresivă de către public. De altfel, în spatele muzicii și artwork-ului Zammorian stă un univers narativ construit pe teme SF și ezoterice, ce va fi subiectul unui roman (acesta fiind momentan în lucru).

În ultimii doi ani Zammorian, al cărui prim album (dublu) – The Theory of Absence –  urmează să fie lansat cel mai probabil la începutul lui 2019, a avut o serie de spectacole în București, inclusiv două concerte solo în Control Club, evenimentul Psychonauts și, cel mai recent, Bucharest Design Meet-up #8.

(Amănunte suplimentare, pe pagina de facebook a evenimentului)

Foto: Alex Ifrim

Foto: Andrei M

Foto: Zammorian – Andrei M, Alex Ifrim

 

 

 

05
/07
/23

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură din lume, printre care Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

04
/07
/23

Cămașa cu altiță iese din spațiul convențional de expunere și ajunge, pentru prima dată la sediul UNESCO din Paris, într-o expoziție intitulată „Umăr la umăr – Sărbătorirea comunității și a artei țesutului bluzelor tradiționale din România și Republica Moldova”.