Zilele Filmului German, la Bucureşti – 12 producţii de succes ale ultimilor ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-filmului-german-la-bucuresti-12-productii-de-succes-ale-ultimilor-ani/

Cinematografia germană „tânără, inteligentă şi puternică” va fi prezentată, între 31 octombrie şi 6 noiembrie, prin 12 producţii proiectate la Zilele Filmului German de la Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|14 octombrie 2014

Evenimentul se va desfăşura la Cinematograful Studio şi va prezenta în faţa publicului bucureştean 12 producţii germane de succes ale ultimilor ani.

Deschiderea festivalului va fi făcută de avanpremiera în cinematografe a filmului „Patimile Mariei/ Kreuzweg/ Stations of the Cross”, de Dietrich Brüggemann, câştigător al Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu în 2014, distribuit în România, din luna noiembrie, de Parada Film.Zilele Filmului German

Cele 12 pelicule prezentate la Zilele Filmului German la Bucureşti sunt opt producţii de ficţiune şi patru documentare, prezentate pe parcursul a şapte seri, la Cinematograful Studio.

„Subiectele filmelor şi documentarelor din acest an combină căutarea apartenenţei, a modelelor de viaţă şi, mai ales, a modelelor familiale în Germania de azi şi în lume. Este tânără, îndrăzneaţă, are personalitate şi umor, este puternică şi inteligentă – cinematografia germană, la cel mai înalt nivel al său de performanţă!”, a precizat regizorul german de origine română Alexander Nanau, care a făcut selecţia peliculelor de anul acesta.

Accesul la proiecţii se va face în baza biletelor cumpărate de la casa de bilete a cinematografului, la preţul de 10 lei, şi în baza abonamentelor – 28 de lei/ patru proiecţii.

Trailer Patimile Mariei (Stations of the Cross / Kreuzweg) (2014)

Foto: Zilele Filmului German – goethe.de

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.