Zilele Filmului Irlandez, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-filmului-irlandez-la-bucuresti/

În zilele de 19 şi 20 noiembrie 2015, de la ora 19,00 va avea loc, la Cinema Elvire Popesco, cea de-a VII ediţie a festivalului Zilele Filmului Irlandez. În program, Gold, în regia lui Niall Heery şi Good Vibrations, de Lisa Barros D’Sa şi Glenn Leyburn, precum şi două scurtmetraje – I Am Here, regia David Holmes şi Coda, de Alan Holly .

Un articol de Petre Ivan|19 noiembrie 2015

Proiecţiile încep la ora 19.00, iar prețul biletelor este de 15 ron (preţ întreg) /  10 ron (studenţi şi pensionari). Filmele sunt subtitrate în limba română.

Gold (2014, 98’), primul lungmetraj al festivalului prezintă o dramă cu puternice accente comice, povestea unui tată, Ray (David Wilmot), care doreşte să-şi reîntâlnească fiica şi pe mama acesteia după mai bine de zece ani.

Întâlnirea dintre Abbie (Maisie Williams – Arya Stark în Game of Thrones), o adolescentă rebelă, şi tatăl ei transformă drama într-o comedie savuroasă, neconvenţională, care aduce un plus de originalitate  comediei irlandeze.

Good Vibrations (2013, 110’), filmul celei de-a doua seri, bazat pe evenimente reale, prezintă revenirea la viaţă a oraşului Belfast prin intermediul muzicii punk-rock, dupa un îndelung şir de conflicte.

Terri Hooley (Richard Dormer – Beric Dondarrion din Game of Thrones), un rebel şi totodată un optimist incurabil pentru care muzica este cel mai important element de coeziune dintre oameni, doreşte să readucă oraşul  la viaţă şi deschide o casă de discuri, Good Vibrations, care va face istorie.

Filmul surprinde un moment esenţial pentru viaţa şi cultura punk-rock a Belfastului anilor 1970.

Foto: Zilele Filmului Irlandez – facebook

22
/05
/13

Numai un regizor ca Baz Luhrmann, versat în arta de a polei cu un strat subţire de spectaculos genuri cinematografice uzate, putea transforma un roman original prin scriitură şi atmosferă într-un film ce îşi pierde pe nesimţite respiraţia, sufocându-se sub o convenţională greutate melodramatică

17
/05
/13

Cristian Mungiu a declarat referitor la parodierea sa în emisiunea franceză „Les Guignols de l'Info“, că nu este cazul ca oamenii să considere că francezii detestă în general românii, ci că realizatorii TV s-au folosit de „stereotipuri ce nu pot fi anulate cu drepturi la replică“, scrie site-ul Digi 24, care citează Mediafax.