Zilele unteatru pentru unpublic. 8 ani de unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-unteatru-pentru-unpublic-8-ani-de-unteatru/

„Zilele unteatru”, evenimentul teatral al verii în capitală, se află în 2018 la ediţia a patra. Festivalul are loc la unteatru şi începe pe 25 iulie, chiar în ziua în care teatrul aniversează opt ani. Sărbătoarea continuă până pe 29 iulie cu spectacolele noi ale unteatru din acest an, concerte şi vizionări de filme de scurt metraj.

Un articol de Petre Ivan|12 iulie 2018

Cu ocazia festivalului, unteatru deschide oficial Sala Mică.

Aici se va juca atât primul spectacol din „Zilele unteatru”: „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L. Caragiale, în regia lui Florin Liță, cât și „Chelnerul mut” de Harold Pinter, în regia Sânzianei Stoican, în ultima zi de festival.

Programul propune publicului unteatru un mix de talent, profesionalism și voie bună, adică șaisprezece evenimente, spectacolele anului 2018 la unteatru, din care trei premiere („Persona”, „Chelnerul mut” și „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” văd pentru prima dată lumina reflectoarelor în prezența publicului); două concerte live, trei ediții de socializare la Serile unteatru, două evenimente rompop marca Discotecă și o seară de proiecții Best of Bucharest Film Awards, mai precis:

Miercuri, 25 iulie

19:00 „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L. Caragiale / regia Florin Liță / Sala Mică / Durata 1h

20:30 „Vârstele lunii” de Sam Shepard / regia Toma Dănilă / Sala Mare / Durata 1h10min

Joi, 26 iulie

20:00 „Pescărușul” de A. P. Cehov / regia Andrei Șerban / Sala Mare / Durata 2h30min

22:00 Serile unteatru / terasa unteatru

Vineri, 27 iulie

19:00 „Tot ce-i minunat în lume” de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe / regia Nicolae Constantin Tănase / Sala Mică / Durata 1h30min

20:30 „Pescărușul” de A. P. Cehov / regia Andrei Șerban / Sala Mare / Durata 2h30min

20:30 Serile unteatru & Discotecă / muzică ’60s rompop tropical latino twist pe terasa unteatru

21:00 Best of Bucharest Film Awards / Hub 44 / Durata 4h

Sâmbătă, 28 iulie

15:00 „Nora” de Henrik Ibsen / regia Zsuzsánna Kovács / Sala mare / Durata 2h

19:00 „Persona” după un film de Ingmar Bergman / regia Peter Kerek / Sala mare / Durata 1h15min

20:00 „9 piese de teatru remixate” cu Alex Ștefănescu / Terasa unteatru / Durata 50min

21:00 Serile unteatru & Discotecă / muzică ’70s rompop funky disco pe terasa unteatru

22:00 „Pluto” de Sam Shepard / regia Cristian Balint / Sala mare / Durata 1h30min

Duminică, 29 iulie

Zilele unteatru

N (A U M)

17:30 „Chelnerul mut” de Harold Pinter – repetiție cu public / regia Sânziana Stoican / Sala Mică / Durata 1h10min

19:30 „N (A U M)” după texte de Gellu Naum / regia Mariana Cămărășan / Sala Mare / Durata 1h30min

21:00 Concert Byron / Bar / Durata 1h15min

*

Cu această ocazie, mesajul „gazdelor” de la unteatru, Andreea și Andrei Grosu, este:

„Ai crescut. Am crescut și noi odată cu tine. Avem opt ani. Toți buni, toți nebuni, unul mai plin decât altul. Fie ca și anul ăsta: 1. să fim prea îndrăgostiți de ce facem, 2. să credem prea tare, 3. să ne supăram prea des, 4. să fim imposibil de fericiți, 5. să mergem prea departe, 6. să îndrăznim nepermis de mult, 7. să ne iubim prea de tot, 8. să fim prea curajoși. La mulți ani, prieten drag, sperăm să îmbătrânim împreună „în orașu-n care plouă de trei ori pe săptămână, un bătrân și o bătrână – două jucării stricate – merg ținându-se de mână.”* Te iubim, unteatrule.” Iar pentru publicul unteatru cei doi adaugă: ”vă așteptăm să ne bucurăm împreună”.

Biletele s-au pus în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile sunt disponibile pe unteatru.ro.

*Acuarelă de Ion Minulescu

Foto: Zilele unteatru, Pescărușul – facebook, unteatru.ro

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.