Ziua Culturii Naționale și deschiderea Centenarului Dinu Lipatti, la Centrul Cultural Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-culturii-nationale-si-deschiderea-centenarului-dinu-lipatti-la-centrul-cultural-casa-artelor/

“Educaţiunea e cultura caracterului, cultura e educaţiunea minţii.” – Mihai Eminescu. Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor invită publicul din Sectorul 3 la cea de-a doua ediţie a ZILEI CULTURII NAȚIONALE, eveniment care va marca atât Centenarul Dinu Lipatti, cât şi ziua de naştere a marelui poet naţional Mihai Eminescu.

Un articol de Petre Ivan|14 ianuarie 2017

Casa Artelor deschide Anul Dinu Lipatti prin Recitalul extraordinar „Lipatti și Enescu”, în interpretarea cunoscutului pianist Viniciu Moroianu, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, de la orele  19.00, în Sala Mozart a Casei Artelor din Bulevardul Mircea Voda nr.5.

Repertoriul va cuprinde, printre alte lucrări, și doua dintre capodoperele celor doi mari muzicieni români Fantezia op.8 de Dinu Lipatti și Sonata nr.3 de George Enescu.

Pentru a marca 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, duminică, 15 ianuarie, tot în Sala Mozart a Casei Artelor, va avea loc recitalul “De la Eminescu la Enescu”, susținut de actrița Ioana Calotă, pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea.

Sala Mozart

Sala Mozart

Din program vor face parte poezii semnate de Mihai Eminescu, precum și Sonata nr.1 de George Enescu și Dansurile populare românești de Bela Bartok.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Rezervări la telefon: 0759 990 841

Cele doua recitaluri dedicate Zilei Culturii Naționale sunt organizate de Centrul Cultural Casa Artelor și finanțate de Primăria și Consilul Local al Sectorului 3.

Conceptul  evenimentelor: Alice Barb

Coordonator: Masha Țoropoc

Foto: Ziua Culturii Naționale – Centrul Cultural Casa Artelor

 

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.