Charlie Chaplin a triplat audienţa TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/charlie-chaplin-a-triplat-audienta-tvr-2/

Charlie Chaplin demonstrează, încă o dată, că geniul său este nemuritor. Filmul „Luminile oraşului“, în care el joacă rolul „Micului vagabond”, a înregistrat valori triple ale audienţei comparativ cu săptămânile în care TVR 2 a difuzat alte programe pe acelaşi interval orar.

Un articol de Petre Ivan|20 mai 2014

Sub titlul „Integrala Chaplin”, din 17 mai, TVR 2 a demarat difuzarea celor mai importante filme ale sale, pentru a marca împlinirea în 2014 a 100 de ani de existenţă a celebrului personaj Charlot şi împlinirea a 125 de ani de la naşterea celui care i-a dat viaţă, actorul Charlie Chaplin.

Primul film al acestei serii a fost Luminile oraşului – un film mut, alb-negru, din 1931. Pe intervalul de emisie al filmului (18.30-20.00), numărul mediu al telespectatorilor înregistraţi la nivel naţional de TVR 2 a fost de 250.000, de trei ori mai mult faţă de media aceluiaşi interval al celor patru zile de sâmbătă din luna aprilie (care a fost de 80.000).

TVR 2 a obţinut cu acest prim film, la nivel naţional, un rating mediu de 1,4% şi o cotă de piaţă medie de 3,8%. Prin comparaţie, în cele patru sâmbete din luna aprilie, când au fost difuzate alte programe, valorile medii pe intervalul 18.30 – 20.00 au fost de 0,4% rating şi 1,1% cotă medie de piaţă.

Totodată, audienţa TVR 2 demonstrează că ceea ce a declarat marele Chaplin în 1931 este valabil şi după atâtea zeci de ani.

Luminile oraşului a fost realizat la trei ani după lansarea în America a primului film vorbit, aşa că Charlie Chaplin a fost întrebat de ce nu a recurs în filmul său la noua tehnologie. Răspunsul lui a fost scurt şi cuprinzător: „Cuvintele nu sunt felul micului vagabond de a se exprima. Limbajul corporal ţine loc de cuvinte”.

Foto: Charlie Chaplin şi Luminile oraşului – Cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.