Globurile de Aur aduc 15 nominalizări pentru filmele MediaPro Distribution
https://www.ziarulmetropolis.ro/globurile-de-aur-aduc-15-nominalizari-pentru-filmele-mediapro-distribution/

MediaPro Distribution anunţă că patru dintre filmele aflate în portofoliul său au reuşit performanţa de a obţine nu mai puţin de 15 nominalizări la viitoarea ediţie a Premiilor Globurile de Aur.

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2013

MediaPro Distribution anunţă că patru dintre filmele aflate în portofoliul său au reușit performanța de a obține nu mai puțin de 15 nominalizări la viitoarea ediție a Premiilor Globurile de Aur. 

Dacă lungmetrajele 12 ani de sclavie, Gravity 3D: Misiune în spațiu si Rush: Rivalitate și adrenalină sunt în cursa pentru premiul de ,,Cel mai bun film”, Lupul de pe Wall Street, în regia legendarului Martin Scorsese, este nominalizat la categoria ,,Cel mai bun film de comedie sau musical” și îl plasează pe Leonardo Di Caprio ca favorit al premiului pentru ,,Cel mai bun actor într-o comedie sau musical”.

Filmul care a fost recompensat cu cele mai multe nominalizări la premiile acordate de Asociația Presei Străine de la Hollywood este 12 ani de sclavie, fiind considerat pentru 7 dintre cele mai importante premii de la Globurile de Aur, după cum urmează: ,,Cel mai bun film”, ,,Cel mai bun actor ”, ,,Cea mai bună actriță”, ,,Cel mai bun actor într-un rol secundar”, ,,Cel mai bun regizor”, ,,Cel mai bun scenariu” și ,,Cea mai bună coloană sonoră”. Singurul film care a reușit să egaleze această performanță este American Hustle.

Globurile de Aur

Filmul ,,12 ani de sclavie” a fost nominalizat la Globurile de Aur 

Pe lângă un răsunător succes de casă, Gravity 3D: Misiune în spațiu se bucură și de aprecierile presei, care a nominalizat-o pe Sandra Bullock la categoria de ,,Cea mai bună actriță”, l-a propus pe Alfonso Cuaron pentru premiul de ,,Cel mai bun regizor”, iar lui Steven Price îi recunoaște meritele, fiind unul dintre compozitorii favoriți la câștigarea distincției de ,,Cea mai bună coloană sonoră”.

Una dintre surprizele cele mai plăcute vine din partea filmului Rush: Rivalitate și adrenalină, care a obținut două valoroase nominalizări pentru: ,,Cel mai bun film” și ,,Cel mai bun actor într-un rol secundar”.

În România, filmul 12 ani de sclavie va avea premiera pe marile ecrane pe 3 ianuarie, iar Lupul de pe Wall Street va putea fi vizionat în cinematografe cu începere din 10 ianuarie.

MediaPro Distribution este distribuitorul exclusiv al Warner Bros. Pictures în România, deținând și o selecție generoasă de titluri independente ale caselor de producție consacrate Lionsgate, Summit a Lionsgate Company, Relativity Media, Nu Image, IM Global, Sierra/ Affinity, Red Granite, Film Nation, Europa Corp., Mr. Smith și Studio Canal.

Info: 

Începând cu anul 2011, MediaPro Distribution și-a extins operațiunile în Ungaria (Pro Video Film & Distribution), Cehia și Slovacia (Bontonfilm), având drept obiectiv principal furnizarea unui conținut de cea mai bună calitate atât teritoriilor în care deja operează, precum și noilor piețe pe care vrea să le acceseze prin intermediul programelor sale.

Foto credit: MediaPro Distribution, filme premiate la Globurile de Aur

25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.

21
/03
/17

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc în această seară. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 și TVR HD, dar și online pe www.premiilegopo.ro și www.cinepub.ro.

19
/03
/17

Scurt interviu cu Paul Negoescu, regizorul comediei „Două lozuri”, nominalizat în acest an la Premiile Gopo, la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun scenariu”.

16
/03
/17

Scris şi regizat de Paul Negoescu, „Două lozuri” a arătat că o comedie de mic buget poate avea succes la public (şi în bună parte şi la critică) fără a face apel la cele mai facile instrumente (şi cu o inspirată campanie de promovare).

16
/03
/17

Cea de-a opta ediție a Festivalului Serile Filmului Românesc (10 – 14 mai 2017) îi este dedicată regizorului Cristian Mungiu. Cinefilii și îndrăgostiții de film românesc vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul în prima zi de festival. Noutatea din acest an este că selecția filmelor din festival este realizată chiar de invitatul special – Cristian Mungiu, în colaborare cu Ambasadorul cultural, Irina – Margareta Nistor.

16
/03
/17

CRONICĂ DE FILM „Silence”, cel mai nou film al legendarului regizor american Martin Scorsese, realizat după un roman japonez, aspiră la clasicism.

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?