Ion Caramitru, reales preşedinte al UNITER
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-reales-presedinte-al-uniter/

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), în urma votului Adunării Generale a instituţiei, potrivit site-ului organizaţiei culturale.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2014

Luni, la Teatrul Naţional „I. L.Caragiale” din Bucureşti s-a desfăşurat Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri UNITER. În urma votului Adunării Generale, Ion Caramitru a fost reales în funcţia de preşedinte al instituţiei, iar Aura Corbeanu, în funcţia de vicepreşedinte executiv, pentru perioada 2014 – 2018.

Noul Senat UNITER, votat şi ales pentru următorii patru ani, este format din: actorul Ion Caramitru, managerul cultural Aura Corbeanu, actorii Emil Boroghină, Virginea Mirea, Ilinca Tomoroveanu, Ana Ciontea, Ozana Oancea, Miklos Bacs, Eusebiu Ştefănescu, Adi Carauleanu (membru supleant), regizorii Gábor Tompa, Claudiu Goga, László Bocsárdi (membru supleant), scenografii Dragoş Buhagiar, Puiu Antemir, Ştefania Cenean (membru supleant) şi criticii de teatru Marina Constantinescu, Alice Georgescu şi Florica Ichim (membru supleant).

De asemenea, au fost votaţi ca membri ai Comisiei de Cenzori criticul de teatru Ileana Lucaciu, actorul Volin Costin şi expertul contabil Dana Varlaam. Aura Corbeanu este şi director executiv al Festivalului Naţional de Teatru (FNT), notează Mediafax.

Ion Caramitru

Ion Caramitru

Ion Caramitru, care este preşedintele UNITER din 1990, este şi directorul Teatrului Naţional Bucureşti din 2005 şi a fost ministru al Culturii în perioada 1996 – 2000.

Ion Caramitru, scurtă bografie

Născut în 1942, într-o familie de aromâni, Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, când a şi debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în „Eminescu”, de Mircea Ştefănescu.

A fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 – 1993. A debutat pe marele ecran în filmul „Comoara din Vadul Vechi”, de Victor Iliu, în 1963, iar ulterior a deţinut roluri principale în peste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din

Ion Caramitru

Ion Caramitru

dramaturgia românească şi universală, în ţară şi în străinătate.

Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică desfăşurată de acesta.

Uniunea Teatrală din România – UNITER – este o organizaţie profesională, apolitică, neguvernamentală şi nonprofit, constituită prin asocierea liberă a creatorilor din domeniul teatrului.

Potrivit site-ului uniunii, UNITER a fost înfiinţată în anul 1990 (februarie) şi are o activitate neîntreruptă de 20 de ani (1990 – 2010). Ca o consecinţă a activităţii susţinute, UNITER a obţinut statutul de instituţie de utilitate publică prin H.G.746 / 31 august 2000.

Foto: Ion Caramitru – wikipwdia, TNB, UNITER

25
/04
/17

Concerte live în Piața George Enescu, workshop-uri, conferințe și expoziții, clubul festivalului și noul concurs New Jazz Voices la cea de-a șasea ediție Bucharest Jazz Festival

25
/04
/17

Un grup de muzicieni danezi inovatori scufundați într-un acvariu au fost recent protagoniștii unui concert subacvatic, aceștia cântând la instrumente adaptate special pentru a rezona în liniștea din adâncuri.

25
/04
/17

Teatrul Naţional din Timişoara îl sărbătoreşte pe cel mai longeviv actor al său, Vladimir Jurăscu. Artistul a împlinit, ieri (24 aprilie), nouă decenii de viaţă, şapte dintre acestea dedicate scenei timişorene. În 2015, UNITER i-a conferit reputatului actor premiul pentru întreaga activitate.

24
/04
/17

Ești pasionat de teatru? Îți place să cunoști oameni noi? Vorbești engleza și îţi doreşti o provocare într-un context internațional? Dacă vrei să arunci o privire în culisele unui festival internațional și te recunoști în cele scrise mai sus, înscrie-te ca voluntar la festivalul TESZT!

24
/04
/17

Turneul Pianul Călător, ajuns în 2017 la a şaptea ediţie, se opreşte, astăzi 24 aprilie, la Buzău. Pianistul Horia Mihail va interpreta la Teatrul George Ciprian, un program alcătuit din valsuri de Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel şi Debussy. Mâine, 25 aprilie, Horia Mihail cu turneul său Pianul Călător va ajunge la Târgovişte.