OSCAR 2014: Seara „Eroilor” din filme
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscar-2014-seara-eroilor-din-filme/

„Eroii” din cinematografie vor reprezenta tema centrală, „distractivă şi emoţionantă”, a premiilor OSCAR 2014, au anunţat, marţi, producătorii ceremoniei, care va închide, pe 2 martie, sezonul trofeelor de la Hollywood.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2014

„Eroii” din cinematografie vor reprezenta tema centrală, „distractivă şi emoţionantă”, a premiilor OSCAR 2014, au anunţat producătorii ceremoniei, care va închide, pe 2 martie, sezonul trofeelor de la Hollywood.

După dominanta muzicală a ediţiei din 2013, producătorii Craig Zadan şi Neil Meron, care se vor ocupa de această ceremonie pentru al doilea an consecutiv, au ales „să unifice gala cu o temă distractivă şi emoţionantă”, au explicat aceştia într-un comunicat.

„Oamenii, lumea întreagă, merg la cinema pentru a se simţi inspiraţi de personajele pe care le văd pe marele ecran.

Aducând un omagiu întregii game de eroi care ne-au îmbogăţit experienţa de spectatori, sperăm să creăm o gală plină de plăcere şi bucurie”, au adăugat organizatorii evenimentului, notează Mediafax.

Aceşti eroi vor putea fi atât personaje istorice, cât şi super-eroi, eroi populari şi de animaţie, de ieri şi de azi.

„Iar asta îi include şi pe cineaştii şi pe actorii care îşi asumă riscuri şi ne stimulează prin subiecte provocatoare şi personaje îndrăzneţe”, au precizat cei doi producători.

Craig Zadan şi Neil Meron, specialişti în musicaluri pentru marele ecran – lor li se datorează producţii precum „Chicago”, „Footloose” şi „Hairspray” – au fost realeşi în acest an în fruntea comitetului care organizează gala Oscarurilor, după rezultatele bune de audienţă obţinute anul trecut.

OSCAR 2014

Craig Zadan şi Neil Meron, producĂtorii galei OSCAR 2014

Gala din 2013 a fost totuşi apreciată în mod diferit de criticii de specialitate, care s-au declarat în general dezamăgiţi de prestaţia prezentatorului principal, cineastul şi scenaristul Seth MacFarlane, informează Mediafax.

În acest an, populara prezentatoare de televiziune Ellen DeGeneres va anima evenimentul şi „evident, nu va lipsi umorul”, asigură producătorii.

„Vor exista poate şi câteva surprize muzicale pe parcurs”, au mai spus ei.

Nominalizările pentru cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar vor fi anunţate joi dimineaţă, iar ceremonia de înmânare a preţioaselor statuete va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

Foto cu OSCAR 2014 – onlyoscar.com

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.

26
/05
/17

Într-o zi de 26 mai se stingeau din viaţă doi mari actori români: Ștefan Bănică, în 1995, şi Jean Constantin, cincisprezece ani mai târziu. Despre Bănică se ştie că era nu doar un actor uriaş, ci şi un foarte apreciat cântăreţ/lăutar, printre cele mai celebre piese muzicale ale acestuia numărându-se: „Îmi acordați un dans”, „Cum am ajuns să te iubesc”, „Gioconda se mărită”, „Hei, coșar, coșar” și „Astă seară mă fac praf”.

26
/05
/17

Prima ediție a LIM – Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat continuă să se desfășoare prin două evenimente importante, ambele organizate în România: cel de-al doilea Workshop din seria LIM și prezentarea celor 16 proiecte selecționate, în fața unui public specializat, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

25
/05
/17

În 1977, nimeni auzise despre săbii laser, jedi sau bikini de cupru, și oamenii nu se salutau încă cu formula ''Forța fie cu tine''. Însă, lucrurile erau pe cale să se schimbe - George Lucas, un tânăr regizor de 33 de ani, pregătea cel de-al treilea film al său, o saga intergalactică despre lupta dintre bine și rău avându-l în prim-plan pe Luke Skywalker, un băiat fermier cu un trecut vag. În urmă cu 40 de ani, într-o zi de 25 mai (1977) avea loc loc premiera filmului Războiul stelelor, în regia lui George Lucas, una dintre cele mai de succes pelicule din istorie.

25
/05
/17

O retrospectivă de patru filme clasice realizate de mari regizori ai celebrului Nou Val ceh va putea fi văzută, cu susţinerea Centrului Ceh, la cea de-a patra ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara.

24
/05
/17

Corespondenţă de la Cannes: În "The Square", regizorul suedez Ruben Östlund ia peste picior mai multe subiecte dintr-o societate civilizată: echitatea socială și raporturile de putere între indivizi, limitele libertății de expresie, lumea publicitară și efectele perverse generate de media, arta contemporană și artists talk(s).

23
/05
/17

Actorul britanic Roger Moore, celebru pentru rolurile sale din seria James Bond, a murit în Elveția, după o scurtă luptă cu cancerul. Actorul avea 89 de ani. "Cu inima grea, anuntam decesul iubitului nostru tata, Sir Roger Moore, astazi in Elvetia, dupa o scurta dar curajoasa lupta cu cancerul", au scris copiii actorului pe Twitter.

23
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Difuzate în România pe HBO, primele două episoade din noua serie „Twin Peaks”, extrem de aşteptată, ne reintroduc în universul coşmaresc-suprarealist, deopotrivă perturbator şi fascinant, al lui David Lynch.

22
/05
/17

Filmikon & Therapy lansează propunerea de terapie prin film: în fiecare marți, din 23 mai până pe 15 septembrie, Filmikon va prezenta la Therapy o selecție de producții cinematografice, autohtone și internaționale, pe terasa bistro-ului.

22
/05
/17

Corespondenţă de la Cannes, de Mihai Cristea: Despre celebrul sistem de acreditări de pe Croazetă. Şi despre două din filmele din cursa pentru Palme d`Or: "Jupiter’s Moon", al ungurului Kornél Mundruczó, şi "Loveless", al rusului Andrey Zvyagintsev.