Oscar 2017: Propunerile pentru categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscar-2017-propunerile-pentru-categoria-cel-mai-bun-film-intr-o-limba-straina-alta-decat-engleza/

85 de ţări, între care Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Polonia şi România, au transmis propuneri pentru nominalizări la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2017.

Un articol de Petre Ivan|12 octombrie 2016

Oscar 2017. Propunerea României de anul acesta este ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, în timp ce ”Toni Erdmann”, de Maren Ade, coproducţie cu participare românească, este propunerea Germaniei.

Marea Britanie  propune”Under The Shadow”, de Babak Anvari, Italia – ”Fuocoammare”, de Gianfranco Rosi, Franţa – ”Elle”, de Paul Verhoeven, în timp ce Polonia aduce ”Afterimage”, ultimul film al lui Andrzej Wajda.

Între ţările care au înaintat propuneri Academiei se numără Vietnam, cu ”Yellow Flowers On The Green Grass”, de Victor Vu, Coreea de Sud, cu ”The Age Of Shadows”, de Kim Jee-woon, Rusia, cu ”Paradise”, de Andrei Konchalovsky, şi Iran, cu ”The Salesman”, de Asghar Farhadi.

Academia va anunţa lista filmelor eligibile în cursul lunii octombrie. Nouă pelicule finaliste pentru o nominalizare vor fi anunţate pe 17 ianuarie 2017, în timp ce titlurile celor cinci finaliste vor fi anunţate odată cu nominalizările la celelalte categorii, pe 24 ianuarie 2017.


În 2016, cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza a fost desemnat ”Son of Saul/ Saul Fia” (Ungaria), de László Nemes.

Cea de-a 89-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie 2017.

Foto: Oscar 2017, ”Elle” – facebook

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.