Philip Seymour Hoffman a murit! Actorul premiat cu Oscar avea 46 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/philip-seymour-hoffman-a-murit-actorul-premiat-cu-oscar-avea-46-de-ani/

Actorul american Philip Seymour Hoffman, unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, a fost găsit mort, duminică, în apartamentul său din New York, au declarat reprezentanţi ai poliţiei americane pentru Wall Street Journal

Un articol de Petre Ivan|2 februarie 2014

Actorul american Philip Seymour Hoffman, unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, a fost găsit mort, duminică, în apartamentul său din New York, au declarat reprezentanţi ai poliţiei americane pentru Wall Street Journal

Philip Seymour Hoffman a fost găsit mort duminică după-amiază în apartamentul său din New York, potrivit unui oficial. Actorul a fost găsit în baia apartamentului său din Pickwick House, Manhattan, în jurul orei 11:15, de către un scenarist, potrivit Wall Street Journal.

New york post precizează că actorul ar fi fost găsit de poliţişti cu un ac în braţ şi că ar fi murit din cauza unei supradoze.

A fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul din „Capote” în 2006 şi a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria „cel mai bun actor în rol secundar” pentru prestaţiile sale din filmele „Charlie Wilson’s War” (2007), „Doubt” (2008) şi „The Master” (2012).

Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman, 23 iulie 1967 – 2 februarie 2014

Hoffman s-a născut la 23 iulie, 1967, în New York.  A fost căsătorit cu Mimi O`Donnell, şi a avut trei copii. „Nu cred că am făcut ceva ce copiii mei să nu poată privi până împlinesc 40 de ani“, spunea actorul, pentru Esquire.

Anul trecut, Philip Seymour Hoffman fusese internat într-o clinică de dezintoxicare, pentru abuz de heroină.  Acesta declarase a avut probleme cu dependenţa în trecut, dar nu mai consumase droguri de peste 23 de ani.

Actorul precizase atunci că problemele sale au apărut în urmă cu un an, atunci când a devenit dependent de medicamente prescrise.  În ultimele luni, starul american reîncepuse să consume heroină fapt care l-a făcut să realizeze că are nevoie de tratament medical de specialitate.

Philip Seymour Hoffman are o filmografie bogată – a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din „Marele Lebowski”, „Talentatul domn Ripley”, „Doi oameni perfecţi”, „Dragonul Roşu”, „Cold Mountain”, „Misiune: Imposibilă III”, „Synecdoche, New York”, „Ziua trădătorilor/ The Ides of March” şi „Moneyball: Arta de a învinge”. De asemenea, acesta a jucat în cinci filme regizate de Paul Thomas Anderson.

Filmul preferat al lui Philip Seymour Hoffman era: Bad News Bears , iar echipa de baseball preferată: New York Yankees.

Foto cu Philip Seymour Hoffman – Cinemagia

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.