Prestez servicii artistice: o experienţă inedită, la Godot Cafe-teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/prestez-servicii-artistice-o-experienta-inedita-la-godot-cafe-teatru/

Luni, 20 ianuarie si marti, 21 ianuarie, de la ora 20:00 vor avea loc la Godot Cafe-teatru avanpremiera si premiera celui mai nou spectacol produs de Compania de teatru D’AYA: Prestez servicii artistice de Chris Simion.

Un articol de Petre Ivan|14 ianuarie 2014

Luni, 20 ianuarie şi marţi, 21 ianuarie, de la ora 20:00 vor avea loc la Godot Cafe-teatru avanpremiera şi premiera celui mai nou spectacol produs de Compania de teatru D’AYA: Prestez servicii artistice de Chris Simion.

Valentin Teodosiu nu e vocea de la PROtv, Manuela Hărăbor nu e Simina din Pădureanca, Dan Rădulescu nu e Băsescu de pe TVR1, Diana Dumitrescu nu e Cristina din Îngeri Pierduţi şi nici Corina Moise nu e fata marinarului.

Sunt doar actorii, regizorul şi sufleurul unui spectacol la care n-au început să repete încă.

Prestez servicii artistice

Un regizor tânar, care preferă abordările excentrice, trebuie să facă un spectacol de teatru cu actori care ar prefera să joace teatru ca pe vremea lui Nottara.Când două generaţii atât de diferite se întâlnesc, conflictul este inevitabil. Iar conflictul înseamnă teatru.

Spectacolul este, astfel, o repetiţie – o experienţă inedită pe care rar ai şansa să o trăieşti. Sigur te-ai întrebat, uitându-te la un spectacol, cum au fost construite decorurile, de câte ore de muncă, de câte certuri şi de câte schimbări de distribuţie a fost nevoie pentru ca spectacolul să ajungă în această formă.

Prestez servicii artistice

Afişul spectacolului Prestez servicii artistice

Ai ocazia acum să asişti la realizarea unui spectacol. Totul în cheie comică, desigur, pentru că nu e bine să ne luam tot timpul prea în serios.

Chris Simion semnează regia atistică şi textul, coregrafia este a Irinei Strungareanu, iar Adina Mastalier este consultant scenografic al unui spectacol-improvizaţie, care pune în lumina reflectoarelor mecanismele cele mai spumoase ale lumii teatrului.

Prestez servicii artistice

Chris Simion, regizoarea piesei Prestez servicii artistice

Prestez servicii artistice ia tot ce e mai bun de la o repetiţie: e relaxat şi spiritual, e deschis şi familial, nu vrea să păcăleascaă. Toate opţiunile râmân deschise.

Foto cu Prestez servicii artistice – Compania de teatru D’AYA, Dinu Lazăr

 

06
/02
/17

Într-o zi de 6 februarie se nășteau scriitorul român Geo Bogza, cineaștii François Truffaut și Jim Sheridan și cântăreții Natalie Cole, Bob Marley, Axl Rose și Cătălin Crișan. Tot într-o zi de 6 februarie (1898) avea loc, la Paris, premiera "Poemei romane", compusa de George Enescu, pe atunci în vârstă de 16 ani.

05
/02
/17

În cadrul VAULT Festival 2017, în perioada 8-12 februarie, Atelier Studio Theatre şi Institutul Cultural Român prezintă la Londra premiera britanică a cunoscutei piese a lui Matei Vişniec „Şi cu violoncelul ce facem?”

03
/02
/17

Marele Bal al Operei din Cluj Napoca va avea loc, în acest an, pe 4 martie 2017, la un sfert de secol, de la prima ediţie. Eveniment unic de impact național, amplă manifestare cultural-artistică polivalentă şi gală dedicată valorii, devenit tradiţie la Cluj, Marele Bal al Operei ajunge la cea de-a XXII-a ediţie.

03
/02
/17

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Teatrul Nottara, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din București, prezintă miercuri, 8 februarie 2017, de la ora 19:30, în sala „George Constantin“ a Teatrului Nottara, spectacolul-lectură Dama de cupă de Gianni Spezzano, piesa câștigătoare a Concursul European de Dramaturgie PopDrama.

03
/02
/17

Teatrul Tineretului are plăcerea de a anunța cea dintâi premieră a anului 2017: Un stejar de Tim Crouch, regia Bobi Pricop. Reprezentațiile vor avea loc cu participarea extraordinară a actorilor Claudiu Bleonț și Ana Ciontea, în zilele de sâmbătă, 4 februarie, și duminică, 5 februarie, de la ora 19.00.

03
/02
/17

Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorități tradiționale în regiunea Banatului. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.

03
/02
/17

Concluzie: e unul dintre cele mai frumoase, luminoase, bine jucate, credibile și emoționante spectacole pe care le-am văzut de multă vreme încoace. Simplu. Iar o prietenă actriță îmi șoptește că rar vezi mașiniștii aplaudând o piesă din culise. Înseamnă că chiar „a coborât Îngerul”. Un spectacol frumos te pune pe gânduri (nu negre), îți dă bucurie (nu -doar- hlizeală goală) și îți dă un ”ceva” pe care îl porți, apoi, cu tine ca pe o bijuterie pe dinăuntru, mult timp.

02
/02
/17

„Belgica”, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

02
/02
/17

Ștefan Bănică dă viață unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa “Jake și femeile lui”. Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuție fac parte: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminița Erga, Ada Galeș, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache – femeile care populează lumea reală și imaginară a lui Jake, interpretat de Ștefan Bănică.

02
/02
/17

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a postat pe pagina de Facebook a formaţiei un videoclip în care cântă despre România, în contextul protestelor care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, notează. Artistul face o numărătoare inversă a celor 10 zile în care ordonanţele de urgenţă adoptate marţi de Guvern mai pot fi contestate.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.