Reese Witherspoon şi Jennifer Lopez, cele mai influente femei din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/reese-witherspoon-si-jennifer-lopez-cele-mai-influente-femei-din-lume/

Actriţa Reese Witherspoon şi cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez ocupă primele locuri în lista anuală a celor mai influente femei din lume întocmită de revista Variety.

Un articol de Petre Ivan|9 octombrie 2014

Vedetele hollywoodiene îşi folosesc adeseori celebritatea pentru a susţine şi promova diverse cauze şi programe dedicate femeilor din lumea întreagă. Topul 5 al celor mai influente femei din lume, publicat pentru al şaselea an consecutiv de revista Variety, este completat de actriţa Jane Fonda, producătoarea de film Donna Langley şi actriţa Viola Davis, notează Mediafax.

Se poate spune că Reese Witherspoon deţine multe „titluri”. Astfel, vedeta americană este câştigătoare a unui premiu Oscar, este mamă a trei copii şi deţine o companie de producţie cinematografică – Pacific Standard.

Actriţa, în vârstă de 38 de ani, îşi foloseşte adeseori statutul de vedetă de la Hollywood pentru a promova diverse programe educaţionale pentru fete, prin intermediul Malala Fund.

Cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez sprijină la rândul ei multe campanii care vizează emanciparea şi bunăstarea femeilor, prin intermdiul Lopez Family Foundation, o asociaţie de caritate care militează pentru dezvoltarea unui mai bun management al sănătăţii feminine pe plan mondial.

Jane Fonda se află în Top 5 al celor mai influente femei din lume.

Jane Fonda se află în Top 5 al celor mai influente femei din lume.

Vedeta americană, în vârstă de 45 de ani, a înfiinţat această fundaţie în 2009, după ce fiica ei, Emme, născută în februarie 2008, a avut o mică problemă de sănătate. De atunci, actriţa sprijină programele de îmbunătăţire a serviciilor medicale oferite femeilor şi copiilor.

Alături de sora ei Lynda, Jennifer Lopez colaborează cu numeroase centre medicale din Los Angeles şi New York, dar şi din Panama şi Puerto Rico.

Actriţa Jane Fonda militează alături de fundaţia ei, Georgia Campaign for Adolescent Power & Potenţial, pentru creşterea gradului de conştientizare în rândul adolescentelor în legătură cu riscul de apariţie a sarcinilor nedorite.

Pentru acest proiect, Jane Fonda s-a asociat cu diverse biserici locale, Alcoolicii Anonimi şi alte asociaţii comunitare.

Producătoarea de film Donna Langley colaborează cu organizaţia non-profit Vital Voices pentru a oferi femeilor consiliere motivaţională şi resursele necesare pentru a putea să profite de oportunităţile internaţionale şi să devină lideri ai comunităţilor în care trăiesc.

La rândul ei, actriţa Viola Davis a înfiinţat fundaţia Hunger Is care militează împotriva sărăciei şi a foametei în rândul copiilor.

Foto: Reese Witherspoon, Jennifer Lopez şi Jane Fonda – cinemagia

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

25
/02
/17

Duminică, 26 februarie 2017, de la ora 19.00, la Teatrul EXCELSIOR va avea loc premiera spectacolului „TimeAholics” de Bogdan Capșa, un tânăr de 17 ani, în regia Ancăi Ciuclaru. Piesa a câștigat cea de-a doua ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți New Drama.

24
/02
/17

Când îl văd îmi dispare complet cheful pentru micul dejun frugal, pe care îl servesc cu religiozitate (3-4 ouă – fierte, ochiuri sau omletă- un copănel de pui sau câteva felii zdravene de șuncă, ceva mezeluri la grămadă, niște castraveciori murați sau gogoșari în oțet, un codru de brânză și ce mai pică), parcă mă văd la bătrânețe, adică peste două –trei luni, mimând mișcare cu gândul la ce o să mănânc după.

24
/02
/17

Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni astăzi, între orele 18.00 și 21.00, la "ZIUA DRAGOBETELUI", ediția a IV-a, un eveniment dedicat iubirii și tradițiilor românești. La ora 19.00, în Cupola Casei Artelor, toți cei care doresc să închine un pahar de vin în cinstea iubirii autentic românești, vor fi invitați la o prezentare de vinuri, urmată de o degustare.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

Teatrul Evreiesc de Stat continuă familiarizarea publicului cu dramaturgia unuia dintre cei mai valoroşi dramaturgi israelieni contemporani, Hillel Mittelpunkt. După comedia Varşovia.Ghid Turistic, ”Şofer / Pictor” aduce în scenă doi protagonişti complet diferiţi, forţaţi să trăiască împreună într-un spaţiu închis. Premiera oficială a spectacolului va avea loc pe 24, 25 şi 26 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

23
/02
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE În 1789 se năştea la Hotahova (azi în Albania) un om cu destin neobişnuit. La zece ani vine în Ţara Românească, face studii de filosofie la Viena şi de medicină în Germania, la Halle; revine la Bucureşti şi aici are o carieră spectaculoasă, cu reverberaţii până astăzi în Grecia. S-a stins din viaţă în 1874. E vorba de Apostol Arsaki.

23
/02
/17

A fost o vreme când la Bucureşti s-a construit mult, somptuos şi durabil. În istoria Europei răstimpul e cunoscut drept la belle époque; în România a fost vorba de domnia regelui Carol I. Să amintim doar câteva clădiri ridicate atunci şi cu care ne mândrim şi azi în faţa străinilor, încercând  să-i convingem că am fost „micul Paris”. Aşa dar: Ateneul român, Ministerul Agriculturii, Palatul Cantacuzino, Palatul de Justiţie, Poşta, CEC-ul, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Bursei, Palatul Asigurări Generala, Bufetul de la Şosea, Palatul Camerei Deputaţilor (azi muzeul Patriarhiei), Fundaţia universitară Carol I

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

23
/02
/17

Reîntors recent la Teatrul Național din Iași, Radu Afrim pune în scenă spectacolul Măcelăria lui Iov, un text provocator, semnat de Fausto Paravidino, unul dintre cei mai în vogă dramaturgi europeni ai momentului. Măcelăria lui Iov se va juca la Naţionalul ieşean, în premieră pe ţară, sâmbătă, 25 februarie, și duminică, 26 februarie, de la ora 19.30, la Sala Teatru³. Următoarele reprezentații ale spectacolului (nerecomandat persoanelor sub 16 ani) vor avea loc pe 7 şi 12 martie, de la ora 19.00.

23
/02
/17

Se întâmpla de Dragobete, în anul 1929. Pentru prima oară în România, miza unui concurs de frumusețe era participarea la celebrul „Miss Univers”. După desfășurarea semifinalelor, organizate pe județe, Magda Demetrescu, “orfană de doar 17 ani, adoptată şi crescută de una dintre mătuşile sale.”- potrivit presei vremii - avea să fie declarată la începutul lunii martie „Miss România”.