Spectacole la malul mării, la Gala Tânărului Actor – HOP!
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-la-malul-marii-la-gala-tanarului-actor-hop/

Cea de-a XVI-a ediţie a Galei Tânărului Actor – HOP! va avea loc între 4 şi 8 septembrie la Costineşti. Tema din acest an este „Sunt actor, sunt spectaculos !”, iar directorul artistic este regizorul Radu Afrim.

Un articol de Corina Vladov|2 august 2013

Cea de-a XVI-a ediție a Galei Tânărului Actor – HOP! va avea loc între 4 și 8 septembrie la Costinești. Tema din acest an este „Sunt actor, sunt spectaculos !”, iar directorul artistic este regizorul Radu Afrim.

Spre deosebire de edițiile anterioare de la Mangalia, gala se va desfășura anul acesta la Costinești – locul în care a luat ființă evenimentul -, mai exact în Vox Maris Grand Resort.

La gala organizată de UNITER cu scopul promovării tinerilor absolvenți din învățământul artistic, vor sosi actori renumiţi, staruri rock, disco, pop, personaje de desen animat.  Spectatorii se vor întâlni cu Johnny Depp, Woody Harrelson, Rene Zellweger, Jim Carrey, Liza Minnelli, Amy Winehouse, Margareta Pâslaru, Charlie Chaplin, Tom Hanks, Alan Cumming… şi mulţi alţii. Cei 47 de concurenţii vor sparge barierele  scorţoase ale teatrului şi vor intra în pielea idolilor lor. Și asta în doar trei minute!

Citiţi şi: 15 minute în care să arăţi tot ce poţi – preselecţie pentru Gala HOP!

Provocarea lansată de Radu Afrim prin această probă impusă va da de furcă atât concurenţilor de la secţiunea Individual, cât şi celor de la secţiunea Grup. Căci, în spatele celor trei minute de celebritate, tinerii actori vor trebui să fie propriii lor regizori, scenografi, coregrafi, să creeze o lume şi să regăsească spiritul modelului ales. Vor fi  amuzanţi și „glamorous”.

INFO

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

Foto: Radu Afrim

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.