Teodora Stanciu împlinește 40 de ani. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/teodora-stanciu-implineste-40-de-ani-la-multi-ani/

Teodora Stanciu este o figură care ţi se lipeşte de suflet prin farmecul şi energia pe care le transmite. Aceeaşi forţă se regăseşte şi în rolurile pe care le-a avut până acum, indiferent că este vorba despre un one woman show (,,Parfum de viaţă”) sau despre un rol episodic (,,Casa Zoikăi”).

Un articol de Elena Simion|18 octombrie 2013

Teodora Stanciu este o figură care ți se lipește de suflet prin farmecul și energia pe care le transmite. Aceeași forță se regăsește și în rolurile pe care le-a avut până acum, indiferent că este vorba despre un one woman show (,,Parfum de viață”) sau despre un rol episodic (,,Casa Zoikăi”).

Teodora Stanciu a absolvit în 1996 secţia de actorie a Universității Hyperion din Bucuresti, Facultatea de Arte, la clasa profesorilor Horaţiu Mălăele, Emil Hossu şi Catrinel Dumitrescu, iar în prezent este actriță la Teatrul de Comedie din București.

O puteți vedea la Teatrul de Comedie în ,,Casa Zoikăi” și ,,Doamne… ce măcel!”, în spectacolul Asociației Inspiră ,,Masculin/Feminin”  sau în proiectul ,,Red Light Shakespeare”.

Roluri diverse pentru Teodora Stanciu

,,Masculin/Feminin” este un spectacol regizat de Lia Bugnar, o comedie care amestecă lacrimile de tristețe, momentele de meditație cu râsul gâlgâitor.

O regăsim pe Teodora Stanciu alături de Marius Manole, Ilinca Manolache, Laura Creț și Andrei Aradits, în rolul Adei. Monologul său este emoționant, plin de umor, dar și de forță, mai ales că apariția personajului reprezintă momentul-cheie al spectacolului.

The ,,Red Light Shakespeare” Project este un spectacol pus la cale în 28 de zile. În el își dau întâlnire femeile din piesele lui Shakespeare, pe muzica băieților de la Rain Dogs.

Teodora Stanciu

Teodora Stanciu în spectacolul ,,Masculin/Feminin”

Alături de actrițele Smaranda Caragea, Xing Elena Ling și Alexandra Sălceanu o regăsim pe Teodora Stanciu în pielea unei scorpii de neuitat: neîmblânzită, incomodă, dar și vulnerabilă.

Aseară, Teodora și-a putut sărbători ziua pe scena Teatrului de Artă, unde s-a jucat ,,Red Light Shakespeare”.

Teodora Stanciu a jucat la Teatrul de Comedie: Janine în ,,Ce formidabilă harababură!” de Eugène Ionesco, regia Gelu Colceag, 2005, Fecioara Maria, Maestrul Engelbert, virgina, schelet, judecător, istoric, actor în ,,Ioana şi focul” de Matei Vişniec, regia Cătălina Buzoianu, 2008, a doua doamnă iresponsabilă în ,,Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu, 2009.

La mulţi ani, Teodora Stanciu!

Foto credit: Elena Simion, Teodora Stanciu

 

 

 



01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

29
/06
/15

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

26
/06
/15

Joc teatru puțin pentru că așa a fost să fie destinul meu, pentru că în România posturile în teatre sunt blocate, colaboratorii sunt puțini și aceeași peste tot, pentru că se formează trene de admirație, pentru că am făcut film și mi s-a pus ștampila că sunt actriță “de film”, cu toate că am 6 ani de “antrenament” pentru teatru și roluri principale deja făcute la niste regizori mari și minunati (ce bine că ei au avut încredere în mine). – Ana Ularu

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

11
/03
/15

Actorul Ion Besoiu împlineşte astăzi 84 de ani. Artistul a fost omagiat cu două premii pentru întreaga activitate – din partea Uniunii Teatrale din România (UNITER), în 2008, şi la Gala Gopo din 2011.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan