Un gand, un vis, Doyle…si-un pix la ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-gand-un-vis-doylesi-un-pix-la-icr/

Joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix realizat de Bogdan Ilie-Micu, distins la TIFF, in 2012, cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera, la finalul proiectiei, o discutie cu regizorul. Filmul a avut premiera internationala in 2012 in […]

Un articol de Andrada Văsii|21 februarie 2013

Joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix realizat de Bogdan Ilie-Micu, distins la TIFF, in 2012, cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera, la finalul proiectiei, o discutie cu regizorul.

Filmul a avut premiera internationala in 2012 in Italia, la Milano International Film Festival.  In acelasi an, documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a participat la Festivalul International de Film Transilvania, in cadrul Zilelor Filmului Romanesc, fiind distins cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Pelicula Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a fost inclusa si in programul festivalului Making Waves: New Romanian Cinema de la New York si la festivalul de film documentar DocEst, din Iasi. Filmul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a fost remarcat in presa internationala, o cronica aparand in Hollywood Reporter.

Bogdan Ilie-Micu a absolvit in 2009 cursurile Universitatii Media, sectia de regie film si TV, la clasa profesorului Andrei Blaier. In timpul facultatii a realizat filmele de scurtmetraj Rafuiala si 5 secunde.

Intr-o dimineata calda de iulie, luandu-si la revedere de la prieteni, Mihai isi face cruce, incaleca saua motocicletei sale pe nume Doyle si pleaca in calatorie: din Romania pana in Ulan Bator, si inapoi. El, care nu s-a considerat niciodata un mare motociclist, el, care cade ca musca-n curba fara sa stie ce l-a lovit, caruia ii e frica de viteza, nu stie sa puna genunchiul jos sau sa polizeze scaritele, care face cu placere un ocol de o suta de kilometri ca sa evite cinci kilometri de nisip, tocmai el va parcurge 26 de mii de kilometri in patru luni, traversand 14 tari.  


Bogdan Ilie-Micu a avut indrazneata idee de a reface calatoria cu Doyle, folosind cele 800 de fotografii realizate de Mihai pe parcursul drumului prin Ucraina, Rusia, Mongolia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Turcia, Bulgaria si inapoi in Romania.

Regia: Bogdan Ilie-Micu
Scenariu si fotografii: Mihai Barbu
Productie si montaj: Bogdan Ilie-Micu
Narator: Ionut Kivu
Director de imagine: Adrian Grigorescu
Compozitor: Bogdan Diaconeasa
Durata: 172 min.

Accesul publicului la Un gand, un vis, Doyle…si-un pix este liber, in limita locurilor disponibile.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

25
/02
/17

Duminică, 26 februarie 2017, de la ora 19.00, la Teatrul EXCELSIOR va avea loc premiera spectacolului „TimeAholics” de Bogdan Capșa, un tânăr de 17 ani, în regia Ancăi Ciuclaru. Piesa a câștigat cea de-a doua ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți New Drama.

24
/02
/17

Când îl văd îmi dispare complet cheful pentru micul dejun frugal, pe care îl servesc cu religiozitate (3-4 ouă – fierte, ochiuri sau omletă- un copănel de pui sau câteva felii zdravene de șuncă, ceva mezeluri la grămadă, niște castraveciori murați sau gogoșari în oțet, un codru de brânză și ce mai pică), parcă mă văd la bătrânețe, adică peste două –trei luni, mimând mișcare cu gândul la ce o să mănânc după.

24
/02
/17

Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni astăzi, între orele 18.00 și 21.00, la "ZIUA DRAGOBETELUI", ediția a IV-a, un eveniment dedicat iubirii și tradițiilor românești. La ora 19.00, în Cupola Casei Artelor, toți cei care doresc să închine un pahar de vin în cinstea iubirii autentic românești, vor fi invitați la o prezentare de vinuri, urmată de o degustare.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

Teatrul Evreiesc de Stat continuă familiarizarea publicului cu dramaturgia unuia dintre cei mai valoroşi dramaturgi israelieni contemporani, Hillel Mittelpunkt. După comedia Varşovia.Ghid Turistic, ”Şofer / Pictor” aduce în scenă doi protagonişti complet diferiţi, forţaţi să trăiască împreună într-un spaţiu închis. Premiera oficială a spectacolului va avea loc pe 24, 25 şi 26 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

23
/02
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE În 1789 se năştea la Hotahova (azi în Albania) un om cu destin neobişnuit. La zece ani vine în Ţara Românească, face studii de filosofie la Viena şi de medicină în Germania, la Halle; revine la Bucureşti şi aici are o carieră spectaculoasă, cu reverberaţii până astăzi în Grecia. S-a stins din viaţă în 1874. E vorba de Apostol Arsaki.

23
/02
/17

A fost o vreme când la Bucureşti s-a construit mult, somptuos şi durabil. În istoria Europei răstimpul e cunoscut drept la belle époque; în România a fost vorba de domnia regelui Carol I. Să amintim doar câteva clădiri ridicate atunci şi cu care ne mândrim şi azi în faţa străinilor, încercând  să-i convingem că am fost „micul Paris”. Aşa dar: Ateneul român, Ministerul Agriculturii, Palatul Cantacuzino, Palatul de Justiţie, Poşta, CEC-ul, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Bursei, Palatul Asigurări Generala, Bufetul de la Şosea, Palatul Camerei Deputaţilor (azi muzeul Patriarhiei), Fundaţia universitară Carol I

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

23
/02
/17

Reîntors recent la Teatrul Național din Iași, Radu Afrim pune în scenă spectacolul Măcelăria lui Iov, un text provocator, semnat de Fausto Paravidino, unul dintre cei mai în vogă dramaturgi europeni ai momentului. Măcelăria lui Iov se va juca la Naţionalul ieşean, în premieră pe ţară, sâmbătă, 25 februarie, și duminică, 26 februarie, de la ora 19.30, la Sala Teatru³. Următoarele reprezentații ale spectacolului (nerecomandat persoanelor sub 16 ani) vor avea loc pe 7 şi 12 martie, de la ora 19.00.