VIDEO De 1 Iunie, Cişmigiul Copiilor este Capitala Veseliei
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-de-1-iunie-cismigiul-copiilor-este-capitala-veseliei/

Pe 1 Iunie, Parcul Cişmigiu se transformă, din nou, într-un Univers al Copilăriei. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti face ca aici totul să devină posibil pentru cei mici.

Un articol de Andrada Văsii|29 mai 2013

Pe 1 Iunie, Parcul Cişmigiu se transformă, din nou, într-un Univers al Copilăriei. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti face ca aici totul să devină posibil pentru cei mici.

Aceştia sunt invitaţi să treacă graniţa dintre poveste şi realitate, alături de personaje din basme celebre, clovni şi incredibili magicieni. Totul e colorat şi vesel, pretutindeni muzica îi înconjoară, paşii de dans îi cuceresc, iar jocurile şi concursurile îi aşteaptă să participe.

De asemenea, de la ora 12.00 (la intrarea din Bulevardul Elisabeta), o trupă de majorete, acompaniată de un impresionant corp de fanfară, dă startul unei parade a veseliei.

Teatru pentru copii și familie

Pentru pici, mămici, tătici, şi chiar pentru bunici, în această zi ArCuB a pregătit un adevărat maraton artistic: pe scenele amplasate lângă lac şi Foişor, vă întâlniţi cu trupele teatrelor Ţăndărică şi Ion Creangă, cu Akka Show, Pur Anima, Pif Paf, Gestual Art, Curcubeul Vesel, cu Profesorul de joacă Leon Magdan şi Teatrul de Magie, cu eroi îndrăgiţi şi peripeţiile lor, în spectacole pline de farmec. Motanul încălţat, Lumea magică a lui Peter Pan, Miţi şi Piţi, Elefănţelul curios, Scufiţa Roşie şi Cenuşăreasa sunt doar câteva dintre spectacolele de teatru prezente la Cişmigiul Copiiilor.

1 Iunie este o zi în care copiii îşi pot manifesta liber imaginaţia şi pofta de joacă în rolul de eroi salvatori (la Corabia Piraţilor), de iubitori ai necuvântătoarelor (la Ferma Animalelor) – şi de cercetaşi sau mari sportivi – în spaţiile unde sunt amplasate jocurile gonflabile.

Ateliere speciale pentru copii

În Cişmigiul Copiilor, nimeni nu stă deoparte – toată lumea se distrează! Indiferent de vârstă, toţi copiii talentaţi şi harnici sunt invitaţi să-şi descopere şi să dea curs aptitudinilor în cadrul atelierelor de creaţie. Acestea vor fi diverse, pe gustul tuturor: ateliere de limbi străine (coordonate de Shakespeare School si Echo Kids), ateliere de reciclare creativă şi creaţie păpuşi, atelierele Fun Science, un atelier de Origami (pe Aleea Trandafirilor), cursuri de desen (sub supravegherea unor artişti plastici), un atelier de pictură pe figurine din ipsos, un atelier de fotografie şi, pentru micuţii plini de ritm şi energie, un vesel workshop de percuţie.

Costume speciale pentru participanți

Bineînţeles, pentru o zi de sărbătoare, trebuie adoptată o ţinută potrivită: toţi participanţii doritori vor fi gătiţi de sărbătoare (la Foişor), prin îndemânarea hair-stylist-ilor şi a specialiştilor în face-painting. Frumos aranjaţi şi dichisiţi, prichindeii, care vor să imortalizeze momentul, vor putea poza pentru un grup de artişti şi caricaturişti, ce le vor crea gratuit portretele, pe Podul Artelor.

Program inedit susținut de către coruri celebre

Cum îi stă bine unei zile de sărbătoare, muzica şi dansul vor anima atmosfera. De la ora 11.00, până spre seară, peste treizeci de grupuri muzicale, solişti vocali, trupe şi şcoli de dans se vor întrece în hit-uri şi momente coregrafice, pe cele două scene.

Pentru  zece ore de show, în Parcul Cişmigiu vă aşteaptă: Corul Radio, corurile Allegretto şi Andante, grupurile Fantezia, Adagio, Amicii, Melodia, Bim Bam şi DoReMi, tinerii solişti Alexia Urtoi şi Andrei Cerbu, Denisa Trofin, Laura Arabo şi Eduard Dincă, trupele coregrafice Attitude, MondoDance, Stepy şi Lala Street şi mulţi alţii.

Ziua se va încheia cu un concert al unui invitat special: CRBL.  De la ora 20.15, la Scena Mare (de lângă Foişor), mult îndrăgita vedetă le oferă micilor bucureşteni un show inedit.

Cei cuceriţi de eveniment au posibilitatea să revină şi a doua zi, duminică, 2 iunie, la locurile de joacă, atelierele şi surprizele din Parcul Cişmigiu.

Info:

Detalii pe www.arcub.ro.

Foto credit: ArCuB (Facebook)

23
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la orele 13.30, Editura Humanitas lansează, în cadrul Gaudeamus 2017, romanul „Ruta Subterană”, de Colson Whitehead, distins cu Premiul Pulitzer 2017. La evenimentul găzduit de standul editurii vor participa Radu Paraschivescu, Cristian Pătrășconiu și Denisa Comănescu. Nu ratați, așadar, una dintre cele mai de succes cărți ale anului, din care am extras aici câteva fragmente.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi

23
/11
/17

Vineri, 24 noiembrie și sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, va avea loc premiera spectacolului „Soțul tău rămâne-al meu”, adaptare scenică după textul “Nu-nțeleg ce se-ntâmplă” de Mihai Ignat.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

22
/11
/17

Cartea „Sub semnul lui Dylan” (traducere din limba spaniolă și note de Adina-Ioana T. Vladu) a fost publicată la Editura Allfa, în colecția „Pe Strada Ficțiunii”, în anul 2015.

22
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la librăria Humanitas Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu actorul și profesorul Miklós Bács, cu tema „Este actoria o artă?”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

22
/11
/17

Peste 1000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri

22
/11
/17

Matei Vișniec este în prezent cel mai jucat dramaturg român atât în țară cât și în străinătate. În cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ”ImPuls”, ediția a 13-a, Vișniec este prezent cu două piese, ambele fiind producții ale Teatrului de Animație Țăndărică.

22
/11
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din București organizează cea de-a V-a ediție a Audiției Naționale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenților și studenților facultăților de teatru din țară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” București cu sprijinul Teatrului Metropolis din București.

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul 'Poveste de Crăciun' în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, unde îi așteaptă cu o mulțime de activități și surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide și Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din București dedicat exclusiv celor mici, care va funcționa pe toată durata iernii și va fi animat de mini-spectacole pe gheață cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

21
/11
/17

Institutul Cultural Român și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, organizează a doua participare consecutivă cu stand național la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic (25 noiembrie – 3 decembrie). Anul acesta, literatura română va fi reprezentată de două voci proeminente ale prozei și poeziei: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana.

21
/11
/17

Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti anunţă premiera cu piesa Regele moare de Eugène Ionesco, un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adusă în scenă de un tandem regizoral îndrăgit, tinerii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru, cel devenit un teatru dintre cele mai apreciate.