VIDEO Începe Maratonul NexT în Bucureşti şi la Târgu Mureş
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-incepe-maratonul-next-in-bucuresti-si-targu-mures/

Începe numărătoarea inversă a ultimelor zile de vară cu un maraton nocturn al celor mai apreciate şi premiate scurtmetraje de la Festivalul Internaţional de Film NexT.

Un articol de Andrada Văsii|21 august 2013

Începe numărătoarea inversă a ultimelor zile de vară cu un maraton nocturn al celor mai apreciate și premiate scurtmetraje de la Festivalul Internaţional de Film NexT. Proiecțiile au loc în weekendul 24-25 august, sub cerul liber, simultan, în București și la Târgu Mureș.

Sâmbătă, 24 august, vă întâlniți cu filmele care au câștigat Premiul Publicului la cele şapte ediţii de până acum ale festivalului, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău, în timp ce, la J’ai Bistrot, în Târgu Mureș, vor fi proiectate cele patru titluri românești prezente în competiţia de anul acesta a Festivalului NexT.

Seara de duminică, 25 august, este dedicată scurtmetrajelor de ficţiune nominalizate la Oscar în 2013, care vor putea fi văzute la J’ai Bistrot, atât în București, cât şi în Târgu Mureş. Maratonul începe la lăsarea serii, la ora 21.30, în toate spațiile de proiecție.

De la Marilena în California

Evenimentul are loc la șapte ani de la accidentul suferit de sound designerul şi compozitorul Andrei Toncu și regizorul Cristian Nemescu, în memoria cărora a fost înfiinţată Societatea Culturală NexT.

Ultimele două filme la care Andrei Toncu și Cristian Nemescu au lucrat împreună sunt „Marilena de la P7” – mediumetraj prezentat în premieră în secţiunea Semaine de la critique a Festivalului de Film de la Cannes în 2006, și „California Dreamin’ (nesfârşit)” – film distins cu Premiul Un Certain Regard în secţiunea cu acelaşi nume din ediţia din 2007 a Festivalului de Film de la Cannes.

Pentru a păstra viu spiritul în care lucrau cei doi cineaști, Societatea Culturală NexT susține cinemaul imaginativ și inovator din întreaga lume. Misiunea sa este să descopere și să promoveze, în plan local, național și internațional, cineaștii talentați aflați la începutul carierei.

Foto credit: NexTFilmFestival (facebook)

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.