VIDEO Între 18 august şi 8 septembrie, Caravana Metropolis se mută în Parcul Titan, pe Insula Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-intre-18-august-si-8-septembrie-caravana-metropolis-se-muta-in-parcul-titan-pe-insula-artelor/

În perioada 18 august – 8 septembrie, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21:00, Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Asociaţia Culturală Metropolis îi invită pe bucureşteni la proiecţii de film în aer liber.

Un articol de Andrada Văsii|14 august 2013

În perioada 18 august – 8 septembrie, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21.00, Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Asociaţia Culturală Metropolis îi invită pe bucureşteni la proiecţii de film în aer liber.

Evenimentul debutează cu un concert Lavinia Răducanu şi Taraful Rromak, în seara zilei de 18 august.

Lavinia Răducanu este o adevărată învingătoare a prejudecăţilor rasiale – pentru că, deşi cutumele ancestrale ale etniei din care face parte ar fi obligat-o „să stea la cratiţă“, ea îşi dă masterul  în muzică  la Conservatorul din Timişoara şi doctoratul  în muzică de teatru  la Institutul de Teatru Tg. Mureş , dirijează un taraf  integral bărbătesc– cu spatele!,  înfiinţează o şcoală de etno-jazz-muzică şi balet  în Timişoara  şi reuşeşte să fie numită de presa franceză „Vocea de cristal a Europei”.

Insula Artelor –  ţara filmelor

Filmele proiectate în Parcul Titan, pe Insula Artelor sunt atât producţii internaţionale, cât şi româneşti, premiate la festivaluri internaţionale de film şi împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracţie și relaxare într-un spațiu deschis.

Prin evenimentul „Cinema în aer liber“, Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurate de această dată într-un mediu neconvenţional.

Actori îndrăgiţi vor putea fi urmăriţi în producţii semnate de mari regizori ai lumii, ca Nicolaj Arcel, Xavier Giannoli, Ken Loach, Pedro Almodovar, Wes Anderson, Francois Ozon sau Thomas Vinterberg.

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, „Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², și un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Publicul bucureştean se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de filme în avanpremieră naţională, filme recunoscute internaţional pentru valoarea lor cinematografică şi pentru succesul la public.

Un concert și un superstar

18 august, ora 21.00: Concert Lavinia Răducanu & Taraful Rromak, prezentare trailere filme şi spot „Cinema în aer liber“

„O afacere regală“ (A Royal Affair) – marţi, 20 august, ora 21.00 – Nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.

„Superstar” – miercuri, 21 august, ora 21.00 – Prezentat în avanpremieră în România, filmul a făcut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.

„Partea îngerilor” – joi, 22 august, ora 21.00 – Premiat la Cannes în 2012 cu Premiul Juriului, nominat la Caesar şi BAFTA, filmul spune povestea unor tineri fără nici un viitor, din suburbiile Glasgow-ului, trăind la limita infracţionalităţii, care se trezesc dintr-o dată într-un anturaj favorabil.

„În pielea lor” – vineri, 23 august, ora 21.00 – Un thriller captivant, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago. O poveste a unei familii, a cărei vacanţe este întreruptă cu violenţă de o altă familie, într-o călătorie de dobândire a „vieţii perfecte”.

Amanți și aventuri

„Amanţii Pasageri” – sâmbătă, 24 august, ora 21.00 – Cel mai recent film al celebrului regizor Pedro Almodovar este o poveste ce se desfăşoară integral într-un avion. Regizorul însuşi descrie filmul ca o „comedioară foarte uşoară”. Rolurile principale sunt deţinute de Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas şi Raúl Arévalo. Antonio Banderas, Penélope Cruz şi Paz Vega vor avea apariţii de tip cameo în film.

„Aventuri sub clar de lună” (Moonrise Kingdom) – duminică, 25 august, ora 21.00 – În avanpremieră în România, regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray și Edward Norton în rolurile principale, filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu şi prezentat în competiție la Cannes 2012.

Foto credit: Cinema în aer liber (Facebook)

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.

26
/05
/17

Într-o zi de 26 mai se stingeau din viaţă doi mari actori români: Ștefan Bănică, în 1995, şi Jean Constantin, cincisprezece ani mai târziu. Despre Bănică se ştie că era nu doar un actor uriaş, ci şi un foarte apreciat cântăreţ/lăutar, printre cele mai celebre piese muzicale ale acestuia numărându-se: „Îmi acordați un dans”, „Cum am ajuns să te iubesc”, „Gioconda se mărită”, „Hei, coșar, coșar” și „Astă seară mă fac praf”.

26
/05
/17

Prima ediție a LIM – Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat continuă să se desfășoare prin două evenimente importante, ambele organizate în România: cel de-al doilea Workshop din seria LIM și prezentarea celor 16 proiecte selecționate, în fața unui public specializat, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

25
/05
/17

În 1977, nimeni auzise despre săbii laser, jedi sau bikini de cupru, și oamenii nu se salutau încă cu formula ''Forța fie cu tine''. Însă, lucrurile erau pe cale să se schimbe - George Lucas, un tânăr regizor de 33 de ani, pregătea cel de-al treilea film al său, o saga intergalactică despre lupta dintre bine și rău avându-l în prim-plan pe Luke Skywalker, un băiat fermier cu un trecut vag. În urmă cu 40 de ani, într-o zi de 25 mai (1977) avea loc loc premiera filmului Războiul stelelor, în regia lui George Lucas, una dintre cele mai de succes pelicule din istorie.

25
/05
/17

O retrospectivă de patru filme clasice realizate de mari regizori ai celebrului Nou Val ceh va putea fi văzută, cu susţinerea Centrului Ceh, la cea de-a patra ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara.

24
/05
/17

Corespondenţă de la Cannes: În "The Square", regizorul suedez Ruben Östlund ia peste picior mai multe subiecte dintr-o societate civilizată: echitatea socială și raporturile de putere între indivizi, limitele libertății de expresie, lumea publicitară și efectele perverse generate de media, arta contemporană și artists talk(s).

23
/05
/17

Actorul britanic Roger Moore, celebru pentru rolurile sale din seria James Bond, a murit în Elveția, după o scurtă luptă cu cancerul. Actorul avea 89 de ani. "Cu inima grea, anuntam decesul iubitului nostru tata, Sir Roger Moore, astazi in Elvetia, dupa o scurta dar curajoasa lupta cu cancerul", au scris copiii actorului pe Twitter.

23
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Difuzate în România pe HBO, primele două episoade din noua serie „Twin Peaks”, extrem de aşteptată, ne reintroduc în universul coşmaresc-suprarealist, deopotrivă perturbator şi fascinant, al lui David Lynch.