Vino să joci alături de Horațiu Mălăele!
https://www.ziarulmetropolis.ro/vino-sa-joci-alaturi-de-horatiu-malaele/

Teatrul de pe Lipscani organizează un casting pentru spectacolul „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă“, după Horia Lovinescu, în regia lui Horaţiu Mălăele.

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2014

„Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” reprezintă lumea după apocalipsă. Pustiul este desăvârşit şi singurătatea supravieţuitorilor, absolută. De aici, poate efectul mitologic al dramei şi rezonanţa ei filozofică. Parabola porneşte de la legenda biblică a fratricidului, filtrată prin viziunea lui Dostoievski şi extinsă asupra relaţiilor dintre tată şi fiii săi.

Tatăl are bufoneria tragică a lui Feodor Karamazov, iar Cain şi Abel nu sunt doar copii ale personajelor biblice ci, pe dublă filieră, prelucrări ale personajelor Dmitri şi Alioşa din Fraţii Karamazov.

Evident, Cain şi Abel au devenit arhetipuri reprezentând în această calitate răul și binele, urâtul-frumosul, în fine, dionisiacul-apolinicul în termenii lui Lucian Blaga. Lovinescu nu modifică datele mitului biblic.

Tatăl, un posibil Adam alungat din Rai, îşi duce existenţa într-un nesfârşit deşert de cenuşă, alături de fiul său, Abel şi de Ana – cea care, mai târziu, va duce mai departe seminţia Omului. Sosirea lui Cain va reuşi să dea peste cap viaţa aparent liniştită şi monotonă din vastul deşert de cenuşă?

„Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” este un text profund, cu implicaţii filosofice şi, de ce nu, chiar sociale. Deşi poartă şi vagi urme comice, piesa lui Lovinescu este impregnată puternic de un dramatism sfâşietor.

Se caută 3 actori pentru următoarele roluri:

Cain – vârstă: 23-30 ani
Abel – vârstă: 23-30 ani
Ana – vârstă: 20 ani

Data casting-ului

1 şi 2 iulie, la sediul Teatrului de pe Lipscani

Cum aplici

Trimiți CV-ul (cu poză) la adresa de email: [email protected]
Online, pe TEATRU .PRO, urmând acest link.

Informații suplimentare la telefoanele:

0734-000-236
0724-657-411

Persoanele selectate vor fi anunțate fie telefonic, fie prin emailul indicat în CV pentru detalii suplimentare în pregătirea castingului.

„Teatrul de pe Lipscani vă propune întâlniri și experiențe care să devină amintirile voastre, prețuit păstrate la inimă. Susținem teatrul de proiect. Susținem bucuria jocului, inventivitatea și expresivitatea. Susținem tinerii. Susținem marii actori.

Vrem să readucem bucuria de a merge la teatru, de la spectacole independente la mari producții pe Scena Mare, de a savura un spectacol reușit, un spectacol care să vă trezească o emoție, să vă facă să plecați acasă cu un gând sau cu o senzație“, spun cei din echipa Teatrului de pe Lipscani.

TEATRUL DE PE LIPSCANI
Str. Lipscani nr.53
Tel: 0734000236
teatruldepelipscani.ro

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.