Vlad Ivanov, la Nocturne (TVR 1, ora 24.00), în această noapte
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-la-nocturne-tvr-1-ora-24-00-in-aceasta-noapte/

„Pe mine mă cheamă Vladimir, de fapt. Dar, la începuturi, numele meu n-a încăput întreg pe un anumit afiş şi astfel am rămas Vlad Ivanov”, mărturiseşte actorul Vlad Ivanov, invitatul Marinei Constantinescu la ediţia de astăzi a Nocturnelor.

Un articol de Petre Ivan|14 aprilie 2014

Actorul Vlad Ivanov rememorează în emisiunea realizatoarei Marina Constantinescu emoţiile trăite în momentele decernării Palme D’Or de la Cannes, povesteşte despre cât de serios munceşte în această meserie, despre oamenii pe care a avut şansa să îi cunoască şi care l-au învăţat respectul pentru actorie.

Când pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, în care l-a interpretat pe doctorul Bebe, a câştigat Palme D’or la Cannes, Vlad Ivanov urmărea decernarea în direct, din cabina maşiniştilor de la teatru. Şi astăzi retrăieşte emoţiile acelor momente, unice pentru o ţară întreagă.

„Pe mine mă cheamă Vladimir, de fapt. Dar, la începuturi, numele meu n-a încăput întreg pe un anumit afiş şi astfel am rămas Vlad Ivanov,” spune Ivanov zâmbind.

„Munca ce m-a adus până aici a fost enormă. Din respect de sine, nu pot lăsa pe nimeni să calce în picioare acea muncă, pentru că eu ştiu că am dus-o senin şi cu fruntea sus”, continuă actorul.

Tocmai de aceea, apreciază marile întâlniri, printre care şi aceea cu Sanda Manu: „Am avut marea şansă s-o am ca profesoară pe doamna Sanda Manu. Ea mi-a insuflat respectul pentru meserie şi pentru munca pe care trebuie s-o faci ca să ajungi într-un anume punct.”

Conştient de valoarea sa, dar nu fără modestie şi bun-simţ, Vlad Ivanov a avut curajul de a refuza un premiu oferit de UNITER.

Marina Constantinescu explică motivele: „M-a impresionat când te-ai delimitat de Premiile UNITER, atunci când ai fost nominalizat pentru rol secundar. Tu ai spus că acela nu e rol secundar.”

Despre „încercările” actoriei, tot Ivanov îşi aminteşte „Să joc în Concertul (regia Radu Mihăileanu) a fost o provocare pentru mine. A trebuit să învăţ să cânt la violoncel. Şi nu orice… Bach!”.

Alte feţe ale lui Vlad Ivanov veţi descoperi luni seară, de la 24.00. TVR 1, TVR HD şi TVR+. De curând, puteţi urmări Nocturne pe telefonul şi pe tabletă.

Despre Nocturne

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Vlad Ivanov

„Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile.” – Marina Constantinescu.

Foto cu Vlad Ivanov şi Marina Constantinescu – TVR

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.

21
/03
/17

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc în această seară. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 și TVR HD, dar și online pe www.premiilegopo.ro și www.cinepub.ro.

19
/03
/17

Scurt interviu cu Paul Negoescu, regizorul comediei „Două lozuri”, nominalizat în acest an la Premiile Gopo, la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun scenariu”.

16
/03
/17

Scris şi regizat de Paul Negoescu, „Două lozuri” a arătat că o comedie de mic buget poate avea succes la public (şi în bună parte şi la critică) fără a face apel la cele mai facile instrumente (şi cu o inspirată campanie de promovare).

16
/03
/17

Cea de-a opta ediție a Festivalului Serile Filmului Românesc (10 – 14 mai 2017) îi este dedicată regizorului Cristian Mungiu. Cinefilii și îndrăgostiții de film românesc vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul în prima zi de festival. Noutatea din acest an este că selecția filmelor din festival este realizată chiar de invitatul special – Cristian Mungiu, în colaborare cu Ambasadorul cultural, Irina – Margareta Nistor.

16
/03
/17

CRONICĂ DE FILM „Silence”, cel mai nou film al legendarului regizor american Martin Scorsese, realizat după un roman japonez, aspiră la clasicism.

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo, eveniment care răsplătește anual performanța în cinematografia românească, va avea loc marți, 21 martie 2017, în Sala Mare a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București.

15
/03
/17

În colaborare cu partenerul său pe termen lung, celebra secțiune a Festivalului de Film de la Cannes, Quinzaine des Réalisateurs, BIEFF 2017 aduce în România cel mai recent lungmetraj al legendarului Alejandro Jodorowsky, una din figurile emblematice ale cinema-ului de avangardă, renumit pentru provocatoarele sale capodopere suprarealiste din anii ‘70 („Santa Sangre”, „El Topo”, „The Holy Mountain”).