Ziarul Metropolis împlinește doi ani și va lansa o aplicație pentru mobil
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziarul-metropolis-implineste-doi-ani-si-va-lansa-o-aplicatie-pentru-mobil/

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din Bucureşti, împlineşte doi ani de existenţă astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicaţia a încercat să-şi ridice standardul şi să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar şi cele mai prestigioase site-uri quality din România.

Un articol de Ziarul Metropolis|27 martie 2015

11069363_765907743486682_1946764832_o

Click pe imagine pentru a descărca aplicația pentru Android

Acum un an, ziarul își regăsea expresia estetică într-un design prietenos, inedit şi funcţional, adaptat pentru orice tip de dispozitiv. Cotidianul și-a propus să țină pasul cu tehnologia și va lansa în curând o aplicație gratuită, pentru smartphone și tabletă, descărcabilă pe iOS, Android și Windows.

Prin această aplicație veți avea acces la toate rubricile ziarului, iar în curând, printr-un sistem de push notifications, vă vom ține la curent cu cele mai fierbinți știri, direct pe ecranul smartphone-ului sau al tabletei dumneavoastră.

„Și eu folosesc de multe ori o tabletă pentru a citi Ziarul Metropolis și alte publicații din România și din străinătate. Din acest motiv am luat decizia de a transmite și noi informația printr-un sistem modern, așa cum au marile site-uri din lume“, declară George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, instituție care editează Ziarul Metropolis.

Puteți citi în continuare rubricile dumneavoastră preferate: Memoria culturală, Noua generație de artiști, Dans printre cuvinte, Știri internaționale, vă puteți face quiz-urile „Cât de bine cunoști gramatica limbii române?“, „Tu ai lua Bacalaureatul?“ sau „Cât de bine cunoști filmul românesc?“, puteți urmări știrile din Teatru, Film, Carte, Arte Vizuale, Muzică, Opinii.

„Suntem onorați să avem cititorii pe care îi avem. Am aplicat o rețetă simplă, care funcționează perfect: ne respectăm publicul, iar publicul ne respectă informația. Nu veți găsi în Ziarul Metropolis titluri care să inducă în eroare sau titluri incomplete, menite să aducă audiență cu orice preț. Într-o perioadă în care informația culturală nu este promovată în marile publicații decât atunci când poate aduce un element șocant, noi am pus reflectorul chiar pe detaliile care pot aduce mereu ceva bun în viața noastră. Și facem asta în fiecare zi“, declară Dan Boicea, redactor-șef al publicației.

Voturi de încredere pentru Ziarul Metropolis

În toamna trecută, Ziarul Metropolis a fost desemnat publicație oficială a „Festivalului Național de Teatru“, eveniment organizat de Uniunea Teatrală din România și condus de criticul de teatru Marina Constantinescu. În perioada festivalului, echipa de jurnaliști de la Metropolis a asigurat conținutul editorial pentru site-ul festivalului.

11031169_765907730153350_749094869_oRecent, Ziarul Metropolis a fost inclus pe lista Top 100 Foreign Policy România „peste 100 de Oameni și Idei care mișcă țara în bine”.

„Cultura este foarte importantă – e nevoie de jurnalism cultural – în cădere liberă inclusiv din cauza modului în care mai e făcută, dar mass-media socotește că nu-și mai permite jurnalismul cultural. Cu atât mai meritoriu e atunci că un teatru găsește capacitatea de a produce nu doar cultură, ci și jurnalism cultural“, declară Petre Munteanu, redactor-șef al revistei FP România.

Categoriile de interes ale listei 100 FP România, paralelă listei anuale FP 100 Global Thinkers, realizată de jurnaliștii de la Washington, sunt: Politică/Administraţie, Relaţii Internaţionale/Armată, Economie, Societate, Educaţie, Cercetare-Inovare, Cultură, Media, Idei & Proiecte, Cariere.

Puteți vedea aici cine face parte din echipa Ziarului Metropolis.

Click aici pentru a descărca aplicația pentru Android.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.