Ziarul Metropolis împlinește doi ani și va lansa o aplicație pentru mobil
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziarul-metropolis-implineste-doi-ani-si-va-lansa-o-aplicatie-pentru-mobil/

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din Bucureşti, împlineşte doi ani de existenţă astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicaţia a încercat să-şi ridice standardul şi să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar şi cele mai prestigioase site-uri quality din România.

Un articol de Ziarul Metropolis|27 martie 2015

11069363_765907743486682_1946764832_o

Click pe imagine pentru a descărca aplicația pentru Android

Acum un an, ziarul își regăsea expresia estetică într-un design prietenos, inedit şi funcţional, adaptat pentru orice tip de dispozitiv. Cotidianul și-a propus să țină pasul cu tehnologia și va lansa în curând o aplicație gratuită, pentru smartphone și tabletă, descărcabilă pe iOS, Android și Windows.

Prin această aplicație veți avea acces la toate rubricile ziarului, iar în curând, printr-un sistem de push notifications, vă vom ține la curent cu cele mai fierbinți știri, direct pe ecranul smartphone-ului sau al tabletei dumneavoastră.

„Și eu folosesc de multe ori o tabletă pentru a citi Ziarul Metropolis și alte publicații din România și din străinătate. Din acest motiv am luat decizia de a transmite și noi informația printr-un sistem modern, așa cum au marile site-uri din lume“, declară George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, instituție care editează Ziarul Metropolis.

Puteți citi în continuare rubricile dumneavoastră preferate: Memoria culturală, Noua generație de artiști, Dans printre cuvinte, Știri internaționale, vă puteți face quiz-urile „Cât de bine cunoști gramatica limbii române?“, „Tu ai lua Bacalaureatul?“ sau „Cât de bine cunoști filmul românesc?“, puteți urmări știrile din Teatru, Film, Carte, Arte Vizuale, Muzică, Opinii.

„Suntem onorați să avem cititorii pe care îi avem. Am aplicat o rețetă simplă, care funcționează perfect: ne respectăm publicul, iar publicul ne respectă informația. Nu veți găsi în Ziarul Metropolis titluri care să inducă în eroare sau titluri incomplete, menite să aducă audiență cu orice preț. Într-o perioadă în care informația culturală nu este promovată în marile publicații decât atunci când poate aduce un element șocant, noi am pus reflectorul chiar pe detaliile care pot aduce mereu ceva bun în viața noastră. Și facem asta în fiecare zi“, declară Dan Boicea, redactor-șef al publicației.

Voturi de încredere pentru Ziarul Metropolis

În toamna trecută, Ziarul Metropolis a fost desemnat publicație oficială a „Festivalului Național de Teatru“, eveniment organizat de Uniunea Teatrală din România și condus de criticul de teatru Marina Constantinescu. În perioada festivalului, echipa de jurnaliști de la Metropolis a asigurat conținutul editorial pentru site-ul festivalului.

11031169_765907730153350_749094869_oRecent, Ziarul Metropolis a fost inclus pe lista Top 100 Foreign Policy România „peste 100 de Oameni și Idei care mișcă țara în bine”.

„Cultura este foarte importantă – e nevoie de jurnalism cultural – în cădere liberă inclusiv din cauza modului în care mai e făcută, dar mass-media socotește că nu-și mai permite jurnalismul cultural. Cu atât mai meritoriu e atunci că un teatru găsește capacitatea de a produce nu doar cultură, ci și jurnalism cultural“, declară Petre Munteanu, redactor-șef al revistei FP România.

Categoriile de interes ale listei 100 FP România, paralelă listei anuale FP 100 Global Thinkers, realizată de jurnaliștii de la Washington, sunt: Politică/Administraţie, Relaţii Internaţionale/Armată, Economie, Societate, Educaţie, Cercetare-Inovare, Cultură, Media, Idei & Proiecte, Cariere.

Puteți vedea aici cine face parte din echipa Ziarului Metropolis.

Click aici pentru a descărca aplicația pentru Android.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.