25 de evenimente la Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”
https://www.ziarulmetropolis.ro/25-de-evenimente-la-maratonul-25-de-ore-de-teatru-non-stop/

Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”, evenimentul de tradiţie al companiei independente de teatru sibiene „BIS Teatru”, va aduce anul acesta 25 de spectacole de teatru, recitaluri de poezie şi proiecţii de filme, produse de scena independentă de teatru din România, cu desfăşurare în prezenţa publicului, dar şi online.

Un articol de Liliana Matei|13 septembrie 2021

Noutatea ediției a XI-a a Maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop” este durata de desfășurare. Anul acesta evenimentul va avea loc pe parcursul a trei weekenduri consecutive: 17–19 septembrie (prologul), 25–26 septembrie (maratonul), 1–3 octombrie (epilogul).

Evenimentul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Biletele și abomanetele pentru toate evenimentele din programul ediției au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate de pe site-ul partenerului de ticketing www.iabilet.ro.

„Începem anul acesta, ediția a XI-a a maratonului teatral care scrie istoria teatrului independent la Sibiu de atâția ani deja, cu o premieră. În deschiderea prologului vom surprinde publicul cu «Mutat de la noi» un performance-instalație, o călătorie a dezrădăcinării, un eveniment care va solicita senzorial publicul, într-un spațiu cu totul inedit. În deschiderea maratonului, pe 25 septembrie, am programat o comedie duioasă și emoționantă a prietenilor de la Teatrul de Artă București și vom încheia cu un spectacol îndrăzneț al companiei «Reactor de creație și experiment» Cluj-Napoca, un spectacol care vorbește despre crizele identitare și depresiile specifice izolării și însingurării. «Verde tăiat», spectacolul produs de Pro Teatru Zalău și nominalizat la Gala Premiilor UNITER în acest an, este de asemenea inclus în programul festivalului. Rămânem preocupați în continuare de arta comunitară incluzivă, programul ediției abundă în momente menite să ajute la incluziunea socială a diferitelor categorii defavorizate. Facem un liant între adolescenții aflați în situații de risc, din cartierul Ferentari, București – trupa PlayHood București, coordonată de Mădălina Dorobanțu și Ionuț Oprea și adolescenții «răsfățați» ai Sibiului, de la „Fabrica de Teatru”, coordonați de Laura Luca. Mergem către vârstnicii de la căminul de pe strada Azilului, continuăm sublima aventură Doar sunt a Biancăi Babeș, care va utiliza instrumentele teatrale în munca ei cu persoane cu dizabilități. Sperăm cu tot sufletul stors după această perioadă mai neagră, ca publicul să ne fie alături și să ne bucurăm împreună de cele 25 de evenimente programate în acest an”, a explicat Bogdan Sărățean, director festival, coordonator BIS Teatru

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” este o acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul este inclus pe Agenda Culturală a Județului Sibiu și finanțat de Consiliul Județean Sibiu. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.