27 de autori romani au primit invitatie la Salonul Cartii de la Paris pentru 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/27-de-autori-romani-au-primit-invitatie-la-salonul-cartii-de-la-paris-pentru-2013/

  Literatura din România a primit aprecieri din Franṭa în momentul în care nu mai puṭin de 27 de autori au fost invitatṭi sã participe la Salonul de Carte de la Paris. Astfel, Mircea Cãrtãrescu, cel despre se care cã ar putea fi un posibil candidat pentru premiul Nobel la literaturã, alãturi de Petru Cimpoeşu, […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

 

Literatura din România a primit aprecieri din Franṭa în momentul în care nu mai puṭin de 27 de autori au fost invitatṭi sã participe la Salonul de Carte de la Paris. Astfel, Mircea Cãrtãrescu, cel despre se care cã ar putea fi un posibil candidat pentru premiul Nobel la literaturã, alãturi de Petru Cimpoeşu, Gabriel Liiceanu, Dan Lungu , Andrei Ooşteanu, Matei Vişniec, Lucian Boia, Ana Blandiana (dar şi multe alte nume sonore) vor fi prezenṭi la Pariu pentru a reprezenta cu succes România.

 

Literatura din România a cunoscut o efervescenṭã de mare amploare în ultima vreme, lucru care nu a scãpat neobservat.

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

20
/10
/23

Luni, 23 octombrie, ora 23.00, Marina Constantinescu ne aşteaptă la TVR 1 cu prima ediţie „Nocturne” a noului sezon. Actorul Ştefan Bănică, Anna Ungureanu, dirijorul şi Emil Pantelimon, managerul Madrigalului, actorul Adrian Văncică, Oana Drăgulinescu – fondator al Muzeului Abandonului se numără printre invitaţii noului sezon „Nocturne”.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

19
/10
/23

Scriitoare, cu texte puse în scenă pe diverse scene din România, Mihaela Michailov curatoriază pentru al doilea an, alături de Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari, o ediție a FNT. Am invitat-o la o discuție cu cărțile pe masă despre selecția din acest an.

19
/10
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă continuă demersul de a se multiplica și de a cuceri privitorii prin arta pe care o curatoriază, expune și susține, în spațiile proprii sau în cele prietene, cu o serie de evenimente programate până la finalul lunii octombrie.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.