33 de fotografii cu actori în școlile din București și în Gara de Nord
https://www.ziarulmetropolis.ro/33-de-fotografii-cu-actori-in-scolile-din-bucuresti-si-in-gara-de-nord/

În această seară, la Teatrul Metropolis, a avut loc lansarea campaniei „O 9 atitudine pentru cultură”, la care au participat George Ivaşcu, directorul teatrului, şi Sorin Mierlea, preşedintele Info-Cons, cele două instituţii care au demarat acest proiect.

Un articol de Ziarul Metropolis|24 Ianuarie 2016

Prin campania „O 9 atitudine pentru cultură” se dorește redobândirea valorii culturale și readucerea în spațiul public a tot ce constituie identitatea României și a românilor deopotrivă. Campania are ca prim obiectiv creșterea nivelului de educare și informare cu privire la cunoașterea operelor de artă românești, indiferent de forma de exprimare a acestora, cât și a spectacolelor de teatru și a actorilor români, dar și perpetuarea elementelor culturale ce formează istoria unei națiuni.

George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, a deschis evenimentul care a avut loc în această seară, pe 24 ianuarie, aleasă special de ziua Unirii Principatelor. „Este vorba despre o campanie pentru o nouă atitudine în cultură, care va dura cel puțin până în 2018, realizată în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului și cu Consiliul General al Primăriei Municipiului București și cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București. Ideea pleacă de la o nevoie. Leonardo da Vinci spunea că arta nu moare niciodată. Din păcate, uneori poate fi abandonată. Artiștii noștri, valorile pe care le recunoaștem, le iubim, adeseori le respectăm și uneori regretăm că dispar atât de repede dintre noi, de astăzi vor fi cunoscute și, sperăm noi, recunoscute, prin diversele locuri prin care publicul ajunge. Primul pas în această inițiativă este că, pentru a recunoaște marile valori, întâi trebuie să le cunoaștem”, a spus George Ivașcu.

„Această campanie, «O 9 atitudine pentru cultură», vine și dintr-o nevoie. Aproape toți de aici suntem născuți în secolul trecut și ne aducem cu toții aminte că în școli găseam tablouri: Carul cu boi de Grigorescu, Arcul de Triumf sau Cazinoul de la Constanța”, a explicat Sorin Mierlea, președintele Info-Cons. „Această campanie își dorește să promoveze 33 de actori, 33 de pictori celebri români și 33 de monumente arhitectonice, iar a o suta personalitate este Alexandru Ioan Cuza, primul apărător al drepturilor consumatorilor la nivel european, cum puțină lume știe, care a standardizat măsurătorile prin celebra oca a lui Cuza. În această perspectivă, «O 9 atitudine pentru cultură» începe astăzi cu 33 de actori. Imaginile sunt deja în toate școlile din București, în primării și la Gara de Nord, în spitale.”

colaj

Imagini de la lansarea campaniei. Foto: ID Multimedia / Mihai Georgiadi

Fotografii din spectacolele Teatrului Metropolis, cu unii dintre cei mai importanți actori, dintre care nu lipsesc Olga Tudorache, Radu Beligan, Adela Mărculescu, George Ivașcu, Marian Râlea și mulți alții se găsesc de-acum în nenumărate spații și pot fi văzute.

„O nouă atitudine pentru cultură trebuie să înceapă de jos, de la cei mici, de la școală, care e spațiul cel mai propice pentru a le insufla copiilor noștri o nouă atitudine față de valorile culturii românești, într-o societate în care copiii noștri uită să mai citească o carte, să mai asculte o muzică bună, să mai vizioneze un spectacol de teatru. Îmi doresc ca prin această campanie, care se adresează și părinților, să imprimăm o nouă atitudine copiilor și tinerilor”, a spus și Șeful Inspectoratului școlar al Municipiului București, Ionel Florian Lixandru. Toți cei prezenți au insistat asupra ideii că trebuie schimbată mentalitatea.

În același spațiu a avut loc și vernisajul expoziției de pictură „Toamna în Transilvania” al tinerei de 16 ani Bianca Andreea Mierlea, prezentată de Mihai Pleșu, lucrări care au fost expuse pentru prima dată în Belgia și care acum pot fi văzute în foaierul de la Teatrul Metropolis. „M-a interesat întotdeauna ce se întâmplă cu viitorul. Cred că viitorul stă în mâinile unor tineri, în primul rând. Dar, pe de altă parte, tinerii din ziua de azi nu prea au cum să afle lucruri. Lucrurile pe care le înveți acum la școală sau de la televizor nu sunt neapărat niște valori”, a spus el. „George Ivașcu și Sorin Mierlea nu numai că au făcut posibilă educarea acestor tineri. Datorită lor, copiii o să aibă ocazia să se descopere și să-și descopere istoria, iar România a produs valoare dintotdeauna.”

În ceea ce o privește pe tânăra Bianca Andreea Mierlea, Mihai Pleșu a spus: „Bianca mi-a arătat o forță de care cred că e nevoie în lumea noastră, o forță uriașă, care se vede din felul în care pune pensula pe pânză. Trebuie să facem rost de cât mai mulți oameni de factura asta și vă puteți baza pe mine cu mica mea galerie Pleshoo Contemporary. Bianca e un om cu mult curaj. Întâmplarea face că acest curaj n-are nicio legătură cu inconștiența, ci cu arta de bună calitate.”

fotografii

Fotografii expuse deja în holurile de la Liceul Teoretic „Marin Preda“ din București, Școala nr. 7 și Primăria Sectorului 5. Foto: InfoCons

Foto de la eveniment: ID Multimedia / Mihai Georgiadi

22
/05
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 26 mai 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nuntalui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

22
/05
/19

Teatrul Țăndărică vă invită în data de 24 mai 2019, ora 19:00 la premiera spectacolului ”Apolodor” (inspirat de versurile lui Gellu Naum) în regia Silviei Roman, proiect câștigător al concursului, SALT, platforma care susține artiștii emergenți din domeniul teatrului de animație și vizual, prin realizarea și producția de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

21
/05
/19

La Cercul Militar din București se joacă un spectacol despre Viața cea de dincolo de machiajele pe care i le aplicăm zi de zi (oră de oră?..) în realitatea virtuală. Comedia HAȘTEG face ca noi toți: construiește imaginea vieții impecabile, dar o pune și față în față cu tragicomediile reale din spatele ei.

21
/05
/19

Ludmila Uliţkaia, una dintre cele mai apreciate scriitoare ale lumii, o voce inconfundabilă a literaturii ruse contemporane, va vizita din nou România, în perioada 21-23 mai 2019, la invitaţia editurii Humanitas Fiction. Scriitoarea se va întâlni cu publicul bucureştean la evenimentele care vor avea loc  astăzi (marţi), de la ora 18.30, la Institutul Cervantes (bd. Regina Elisabeta nr. 38).

21
/05
/19

Evenimentul Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă, a atras peste 1.000.000 de vizitatori la nivel naţional şi a propus publicului expoziţii în diferite muzee, intervenţii şi experienţe artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte. În Bucureşti au fost peste 50 de muzee şi spaţii expoziţionale neconvenţionale, iar în restul ţării numărul acestora a depăşit 150. 

21
/05
/19

Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura la București, între 18 și 27 octombrie, va avea anul acesta o nouă identitate vizuală, pe care ne bucurăm să v-o prezentăm.

20
/05
/19

„Atenție! Motor! Acțiune!... Începe Gala!” Între 20 și 26 mai (pentru studiile de Master), respectiv 27 mai și 2 iunie (pentru studiile de Licență), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București își sărbătorește noua promoție de absolvenți, prin tradiționala Gală dedicată lor.

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

Page 1 of 79712345...102030...Last »