3400 de persoane au respirat teatru la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/3400-de-persoane-au-respirat-teatru-la-sibiu/

Week-end-ul trecut, la Sibiu, a avut loc a patra ediţie a festivalului ,,25 de ore de teatru non-stop”.

Un articol de Ziarul Metropolis|11 aprilie 2014

„25 de ore de teatru non-stop”. Prea scurt pentru cât poate oferi. Cea de-a patra ediţie a maratonului a luat sfârşit duminică, 6 aprilie, în Oldies Pub. Spectatorii împreună cu trupele participante, organizatorii împreună cu prietenii au petrecut până spre ivirea zorilor.

Peste 3400 de persoane s-au întâlnit la Sibiu având acelaşi scop: de a respira teatru. Şi aşa s-a întâmplat. Sălile au fost arhipline.

Dar cei ce pot defini cel mai bine ce înseamnă acest festival sunt spectatorii şi participanţii. Duminică, 6 aprilie, la înviorarea spirituală, aceştia au fost rugaţi să răspundă printr-un singur cuvânt la întrebarea <<Ce înseamnă pentru tine „25 de ore de teatru non-stop”?>>. Printre răspunsurile primite se regăsesc cuvintele: „experienţă”, „Grivei”, „echipă”, „maraton”, „insomnie”(urmat de cuvântul „exact”), „teatru”, „supersonic”, „noapte”, „poezie”, „prietenie”, „tot”.

IMG_7325

Festivalul a transformat ideea de a merge la teatru într-un fel de a fi, într-o stare cu totul şi cu totul aparte. Orele şi minutele s-au topit abia simţite. Noaptea s-a transformat în zi. „Bună dimineaţa!” se auzea la orice oră. Întreg maratonul a început şi a luat sfârşit ca un vis. Cafelele treceau din mână în mână de la organizator la spectator, de la spectator la actor, de la actor la… organizator.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?