4 zile până la Gala Tânărului Actor Hop, 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/4-zile-pana-la-gala-tanarului-actor-hop-2019/

Au mai rămas (patru) zile până la întâlnirea cu DansActorii participanţi la Gala Tânărului Actor Hop, de la Constanţa. Tânăra generaţie de actori va păşi pe scena performanţei actoriceşti, pregătită pentru o competiţie ce se anunţă extrem de provocatoare.

Un articol de Petre Ivan|29 august 2019

Zilele la Gala Hop vor fi pline de activități, fie că este vorba de repetiții și pregătiri pentru probele de concurs din fiecare seară, fie că este vorba de întâlniri cu oameni dispuși să îi ajute, să le facă lin, țintit și frumos drumul către actorul total.

Astfel, diminețile la HOP sunt dedicate dezvoltării personale:

Actorul și regizorul Ioan Ardelean va susține pentru concurenți workshopul Suzuki și Viewpoints care are la bază Artele Marţiale, Teatrul Nō, KABUKI, Bunraku şi Butoh.

De procesul de casting, pe care de acum înainte fiecare actor trebuie să-l parcurgă, se va ocupa Florentina Bratfanof, director de casting. Ea se îngrijește să le ofere concurenților idei, să le răspundă întrebărilor despre pașii de urmat pentru a trece cu brio o audiție.

În fiecare seară, de la ora 21.00, ne întâlnim la nocturnele HOP cu creatori și teoreticieni de marcă din lumea teatrului și dansului.

2 septembrie // NOCTURNELE HOP: „O întâmplare… cu jazz” – un film de Mircea Albuţiu, cu Miriam Răducanu (work in progress), urmat de discuţii libere

3 septembrie // NOCTURNELE HOP: „Pe 3 în doi” sau „Rostirea mişcării şi Dansul vorbei”, performance cu Ion Caramitru şi Gigi Căciuleanu, urmat de discuţii libere

4 septembrie // Nocturnele HOP: Teatrul Coregrafic şi DansActorul – discuţie moderată de Oana Cristea-Grigorescu, jurnalist cultural

Până la debutul concursului, vă invităm să-i cunoașteți pe cei 48 de actori pregătiți să intre în arena competiției. O puteți face până în 31 august accesând https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2019/.  Nu uitați, publicul decide premiul său și poate vota online joi, 5 septembrie, până la ora 20.00!

Votați-vă concurenţii favoriţi la Gala Tânărului Actor HOP 2019!

Până pe 31 august, tinerii înscrişi în competiţie se prezintă.

Faceţi cunoştinţă cu DansActorii: https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2019/

Intrați în perioada 2 – 5 septembrie pe site-ul www.galahop.uniter.ro,

urmăriți live transmisia competiţiei şi votați!

Joi, 5 septembrie, până la ora 20.00, publicul poate vota online pe www.galahop.uniter.ro.

Așteptăm pe toți cei care vor să vadă tânăra generație de actori zilnic,

în perioada 2 – 5 septembrie, la Teatrul de Stat din Constanța – Sala Mare.

Accesul publicului spectator este LIBER și este permis până la ora 18.30.

*

Gala Tânărului Actor HOP este un proiect al UNITER care sprijină debutul tinerilor artişti oferind oportunităţi de formare profesională şi viitoare colaborări.

Directorul artistic al Galei HOP, ediția a XXII-a: dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu.

Foto: Gala Tânărului Actor Hop – galahop.uniter.ro

16
/07
/15

TVR prezintă concertul Filarmonicii din Viena de la Palatul Schönbrunn, dirijat pentru a doua oară de Zubin Mehta. Evenimentul este difuzat în două părţi, pe 18 iulie, de la ora 22.45, respectiv 25 iulie, de la 23.15, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

16
/07
/15

Se spune că au existat mulți dirijori legendari, dar un singur Herbert von Karajan. Probabil cel mai bine vândut artist de muzică clasică al tuturor timpurilor, Karajan s-a născut în Salzburg, în Austria, pe 5 aprilie, 1908, și a murit pe 16 iulie, 1989, în orașul în care a venit pe lume. Discurile lui s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare.

16
/07
/15

Trupa Byron concertează vineri, 17 iulie, de la ora 20.00, în Parcul Al.I.Cuza, la Foișorul de lemn. Evenimentul face parte din programul celei de-a X-a ediții a Stagiunii muzicale estivale, organizată de Primăria Sectorului 3. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății.

15
/07
/15

Cine nu-şi aminteşte savurosul dialog dintre Toma Caragiu, în rolul actorului Caratase, şi Marin Moraru, în rolul valetului Vasile, din filmul ACTORUL ŞI SĂLBATICII inspirat din viaţa renumitului comediant interbelic Constantin Tănase? Marii actori români - Toma Caragiu, Mircea Albulescu, Marin Moraru, Ştefan Mihăilescu Bărila, Gheorghe Dinică, Sebastian Papaiani, Catrinel Dumitrescu şi mulţi, mulţi alţii - şi replicile lor celebre din vechile filme româneşti, se pot vede, la sfârşitul acestei săptămâni (17 – 19 iulie), la Giurgiu.

15
/07
/15

„Povestirile lui Salamov reprezintă o lectură esenţială pentru acei cititori interesaţi de experienţa Gulagului; ele vin din familia prozei lui Soljenitin, cu stilul şi filosofia ei izbitoare.” (The Telegraph). Editura Polirom a publicat de curând cel de-al doilea volum al uneia dintre cele mai tulburatoare capodopere ale secolului XX: Povestiri din Kolima, de Varlam Salamov.

15
/07
/15

A mai rămas doar o săptămână până la debutul primului festival timişorean dedicat filmului european, care va aduce 5 zile de proiecţii şi evenimente speciale la Grădina de vară „Capitol”, Casa Artelor, AMBASADA, şi în proaspăt renovatul cinematograf din comuna Gottlob. Din 22 iulie, Ceau, Cinema ! (Festival de buzunar) va oferi cinefililor timişorenilor nu numai ocazia de a vedea filme premiate şi noi descoperiri cinematografice, ci şi de a întâlni câţiva dintre oamenii aflaţi în culisele platourilor de filmare.

15
/07
/15

Anul acesta, în perioada 1-9 august, actori și personalități culturale recunoscute la nivel național și internațional, actori în devenire, liceeni pasionați de teatru, jurnaliști, bloggeri, medici, ingineri etc. își anulează orice alt plan și vin în Alexandria, la Festivalul Ideo Ideis.

15
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează duminică, 19 iulie, începând cu ora 10.30, un tur ghidat prin câteva locuri din capitala Austriei legate de biografia compozitorului român George Enescu, care a locuit şi studiat în Viena în perioada 1888-1894.

14
/07
/15

Am primit o frumoasă invitaţie: joi, 16 iulie, de la ora 19.00, într-o companie selectă, ar trebui să iau şi eu cuvântul despre cartea „Tangou pentru Lisandra” scrisă de Hélène Grémillon. Ştiu, ştiu, vă întrebaţi ce mă recomandă. Nu vă ascund şi că eu mi-am pus această întrebare şi că încă n-am găsit răspunsul.

14
/07
/15

În perioada 1 – 16 august 2015 la Bacău va avea loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock” ( Theaterstock – International Arts Festival Bacău 2015), organizat de Teatrul Municipal “Bacovia”, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Bacău, cu sprijinul investitorilor locali şi naţionali.